Susitikimas su natūralaus vyno gamintoju Sebastienu Riffault
Paskelbta: 2015-12-16
Prieš pat naujuosius metus susitikime paskutiniame šių metų Vyno klubo renginyje susitikime su natūralaus vyno gamintoju Sebastienu Riffault.
Sebastienas Riffaultas – tai natūralaus vyno gamintojas iš didžiosios N.
Kyla klausimas kodėl? Nes Sancerre apeliacijoje Prancūzijoje p. Sebastianas gamina vyną, kuris yra 100% natūralus. Vyndarys ūkį prižiūri jodinėdamas arkliu, nenaudoja jokios chemijos ir visą vyno gamybos procesą vykdo biodinaminiu metodu. Čia vynmedžiai auga iš kartos į kartą paveldėtame dirvožemyje, kur paveldas yra religija, o p. Sebastien kartu su savo tėčiu p. Etienne gamina vyną.
Jau 2004 perėmęs ūkį, p. Etienne kelis vynmedžių laukus pradėjo prižiūrėti kaip organinius, o praėjus šiek tiek laiko, patenkinti rezultatais, kartu su sūnumi nusprendė visą savo ūkį paversti organiniu, o vėliau ir biodinaminiu. Biologine įvairove tikintys vyndariai tarp vynmedžių leidžia augti galybei kitų augalų, gėlių ir net piktžolių bei nenaudoja jokių cheminių pesticidų, herbicidų ar fungicidų. Siera ir varis – vieninteliai organinės kilnės junginiai naudojami ūkyje. Ir tai tik tuomet kai labai prireikia. "Domaine Sebastien Riffault" nefiltruotą, natūralų vyną be sulfitų gamina iš senų 35–40 metų vynmedžių derliaus ir brandina panaudotose ąžuolo statinėse. Įdomus faktas, kad vynai pavadinti lietuviškai: "Saulėtas", "Akmeninė", "Skeveldra". Kodėl? Tikrai sužinosite ir turėsite galimybę paragauti šių vynų susitikme su vyndariu jau gruodžio 29d.