Vakarienė su Chateau Le Puy – 400 metų natūraliojo Bordo vyno istorijos
Paskelbta: 2019-10-29
Lapkričio 7 d. ‚Vyno klubo‘ kvietimu Vilniuje lankysis vyninės iš Bordo ‚Château le Puy‘ atstovė Emeline Callet, kuri pasidalins daugiau nei 400 metų natūraliosios ‚Château le Puy‘ vyninės istorija ir specialiai vakarienei atgabentais vynais restorane ‚Džiaugsmas‘.
‚Château le Puy‘ vyninė įsikūrusi Bordo regione Prancūzijoje, dešiniajame krante netoli nuo garsiųjų Pomerol ir St. Emilion apeliacijų, mažiau žinomoje aukščiausioje Côtes de Bordeaux‘ apeliacijos dalyje, kur karaliauja ‚Merlot‘ vynuogė. Vyninė nuo 1610 metų priklauso Amoreau šeimai su 50 ha vynuogynų ir 60 ha pievų ir miškų, tam kad sukurtų vientisą ekosistemą, kurioje niekada nebuvo naudota jokių cheminių trąšų, pesticidų, ir praktiškai nebenaudojama sulfitų. Visa tai netrukdo padaryti stabilų, gaivų, tyrą vyną, kuris perteikia terroir charakteristikas ir puikiai bręsta.
Bordo vyno apžvalgininkė Jane Anson, kuri po ‚Château le Puy‘ bazinio vyno ‚Cuvee Emilien‘ 100 metų degustacijos, kurios metu buvo ragaujamas vynas nuo 1917 iki 2016 metų, teigia, kad „tai neabejotinai yra viena iš Bordo vyninių, kuri sulaukia per mažai dėmesio“. Kito jų garsaus vyno „Retour des Îles“ dalis gamybos vyksta Atlanto vandenyne keliaujant burlaiviu nuo Bretanės per Lisaboną, Brazilija, Karibų ir Azorų salas, Didžiają Britaniją, Amsterdamą, Kopenhagą kol vėl sugrįžta į Bretanės Duarnenės uostą. Apie savitą vyninės filosofiją, vyno gamybą bus proga išgirsti vakarienės metu.
Vakaro meniu:
- Château le Puy Rose-Marie 2018
Šefo komplimentas
- Château le Puy Cuvee Emilien 2017
Jautienos tartare, kepti cukriniai kaulai, rūkytų kiaušinių trynių padažas, rauginti agrastai
- Château le Puy Cuvee Barthelemy 2011
Veršienos Velingtonas, raudonojo vyno padažas, kopūstas
- Château le Puy Cuvee Barthelemy 2009
Starkis, žuvies sultinio padažas, pupelės, porai, lazdyno riešutai, marinuotos šeivamedžio uogos
- Château le Puy Cuvee Emilien 2005
Lietuviški sūriai
Informacija:
Data ir laikas – lapkričio 7 d., ketvirtadienis, 19:00 val.
Vieta – Restoranas „Džiaugsmas“, Vilniaus g. 28, Vilnius
Kaina - 130 eur/asm.
Rezervacija – Eglė Majauskienė – [email protected] ir +370 655 40 970.