Raudonasis sausas
Vynas dedikuotas Guillaume'o de Cont, seneliui, kuris daugiau nei prieš 50 metų pasodino vynmedžius, kurie auga molio ir kalkakmenio dirvožemyje. Maceracija vykdyta 20 d. Vynas 8 mėn. brandintas nerūdijančio metalo talpose. Nefiltruotas, be pridėtinių sulfitų. Šviežių juodųjų serbentų, mėtų, kakavos, drėgnos žemės, rašalo aromatų vynas žavi savo glotnumu, apvalumu, tankumu, mėsingumu , traškiais taninais, gervuogių ir mėlynių poskoniu.
Brandinimo potencialas nuo 2 iki 4 metų.
Tiekti 16 -18 °C temperatūros prie prie mėsos troškinių su miško grybais, mėsainių, griliuje keptų dešrelių, baklažanų apkepo.
Domaine Albert de Conti istorija siekia 1920-uosius, kai Vincenzo de Conti paliko Italiją ir įsikūrė pietvakarių Prancūzijoje. Jis padėjo pamatus šeimos vyndarystės tradicijai, kuri iki šiol gyvuoja Bergerac regione. 1963 m. jo sūnus Albertas pasodino pirmuosius vynmedžius Saint-Julien d'Eymet apylinkėse, o 1990-aisiais Francisas de Conti šią viziją išplėtė įkurdamas Château Tour des Gendres – vieną garsiausių Bergerac vyninių.
Šiandien vyninę valdo naujoji karta – Guillaume’as ir Paulis de Conti kartu su vyno kūrėju Yann Lecoindre’u. Jie ne tik tęsia šeimos tradicijas, bet ir įneša modernumo, derindami ekologinį ir biodinaminį ūkininkavimą su agromiškininkystės principais. Tikslas – kurti natūralų, terroir atskleidžiantį vyną, kuris įkūnytų sveiko dirvožemio ir aplinkos pusiausvyrą.
Vyno stilius
Domaine Albert de Conti vynai pasižymi natūralumu, elegancija ir energija. Jie kuriami minimalaus įsikišimo principu, su pagarba vynuogių kilmei bei metų derliaus savitumui.
Prestižiniai vynuogynai
Šiuo metu Domaine Albert de Conti valdo apie 30 hektarų ekologiškai sertifikuotų vynuogynų Bergerac apeliacijoje.
Svarbiausi sklypai:
Šie vynuogynai įsikūrę molingo-kalkingo dirvožemio zonoje, kuri leidžia gaminti subalansuotus vynus su gerai išreikštu terroir.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Domaine Albert de Conti vynai dažniausiai brandinami ąžuolo statinėse arba betoninėse talpose, priklausomai nuo vyno stiliaus. Statinės naudojamos saikingai – dažnai tik keli procentai naujo ąžuolo, kad būtų išlaikytas natūralus vyno charakteris.
Šie vynai geriami dar jaunystėje dėl savo šviežumo ir balanso, tačiau kai kurie cuvée – ypač ‘Tour des Gendres’ – turi potencialą bręsti 5–8 metus ar ilgiau, išlaikydami eleganciją ir gylį.