1–96 iš 178
tai viena populiariausių raudonųjų vynuogių veislių pasaulyje, kilusi iš Prancūzijos Bordo regiono, kur ji iki šiol sudaro pagrindą garsiausiems dešiniojo kranto vynams (pvz., Pomerol, Saint-Émilion). Nors tradiciškai ‘Merlot’ siejama su Prancūzija, ši veislė sėkmingai auginama ir Italijoje, JAV, Čilėje, Argentinoje bei daugelyje kitų regionų. Dėl savo universalumo ir švelnumo ji tapo mėgstama tiek vyndarių, tiek vartotojų visame pasaulyje.
Stilius ir savybės
‘Merlot’ vynas dažniausiai išsiskiria sodria rubino spalva, švelniais taninais ir apvaliu, aksominiu kūnu. Aromatuose ir skonyje vyrauja sultingos tamsios uogos – vyšnios, mėlynės, slyvos, o ilgiau brandintose versijose atsiranda tabako, kakavos, vanilės ar net odos niuansų. Skonis – minkštas ir harmoningas, be ryškaus rūgštingumo, todėl šis vynas puikiai tinka tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems vyno mėgėjams.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Rožinis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Rožinis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Rožinis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Rožinis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Derinimas su maistu
Dėl savo švelnios struktūros, minkštų taninų ir vaisiško charakterio, ‘Merlot’ yra vienas universaliausių raudonųjų vynų derinant su maistu. Tai vynas, kuris puikiai tinka ne tik prie kasdienių, bet ir šventinių patiekalų, todėl jis dažnai pasirenkamas tiek pradedančiųjų, tiek patyrusių vyno mėgėjų.
Lengvesnio stiliaus, jaunesni ‘Merlot’ vynai puikiai dera su paukštiena (pvz., kepta vištiena ar kalakutiena), kiauliena, veršiena, keptomis daržovėmis, makaronais su pomidorų ar pesto padažu bei minkštais, švelnaus skonio sūriais (pavyzdžiui, „Gouda“, „Brie“). Dėl savo mažesnio rūgštingumo šis vynas puikiai tinka ir prie picos, grilio patiekalų, net ir burgerių su ne per intensyviais priedais.
Brandesni ir intensyvesnio skonio ‘Merlot’, ypač iš Bordo ar Naujojo pasaulio, gali lydėti ir sodresnius patiekalus – jautienos kepsnius, antieną, avieną, taip pat patiekalus su grybais, lęšiais ar troškinius, kuriuose yra žolelių ir raudono vyno padažų. Tokie vynai taip pat puikiai tinka derinti su brandintais sūriais ar net kartaus šokolado desertais.
Apibendrinant, ‘Merlot’ – tai šiltas, apvalus, patikimas raudonasis vynas, kuris geba išreikšti tiek paprastumą, tiek kilmingą gylį, priklausomai nuo kilmės regiono ir vyndarystės stiliaus. Tai vynuogė, kuri sujungia eleganciją ir prieinamumą, o jos universalumas leidžia jai užimti garbingą vietą tiek vyno rūsyje, tiek virtuvėje.