Raudonasis sausas
Natūralistinio stiliaus Bordo vynas, kuriame atsiskleidžia Château Le Puy filosofija – kurti autentiškus, gyvus ir terroir išraiškos kupinus vynus be chemijos, filtracijos ar perteklinės ąžuolo įtakos. Tai vynas, kuriame tradicija susitinka su šiuolaikine natūralumo samprata.
Vyninė Château Le Puy, įkurta 1610 metais, priklauso šeimai jau daugiau nei 400 metų ir garsėja biodinamine vyndaryste. Ūkis įsikūręs ant kalkakmenio plynaukštės tarp Saint-Émilion ir Pomerol, todėl terroir čia panašus į garsiausių Right Bank vynų – molis ir kalkakmenis suteikia struktūros, o aukštis (apie 100 m virš jūros lygio) – gaivumo.
Aromatas sodrus ir kompleksiškas: prinokusių vyšnių, gervuogių, slyvų ir švelnių prieskonių natos persipina su tabako, kakavos, žemės ir žolelių užuominomis.
Burnoje vynas švelnus, bet turintis tvirtą stuburą. Šilkiniai taninai, subalansuota rūgštis ir skaidrus vaisiškumas kuria harmoningą struktūrą. Skonis ilgai išliekantis – jame susipina saldžiarūgštės vyšnios, švelnus dūmas, prieskoniai ir minerališkas poskonis.
Fermentacija vyksta natūraliomis mielėmis be jokių priedų, o brandinimas – 18–24 mėnesius didelėse ąžuolo statinėse (foudres), nefiltruojant vyno.
Tiekti 16–18 °C prie antienos su slyvų padažu, troškintos jautienos su šakninėmis daržovėmis arba brandinto sūrio lėkštės.
Château le Puy – istorinė vyninė iš Bordo dešiniojo kranto, įsikūrusi aukščiausioje Côtes de Bordeaux apeliacijos dalyje, netoli Pomerol ir Saint-Émilion. Čia dominuoja ‘Merlot’ vynuogė, kuri kartu su unikaliu terroir sukuria išskirtinį vyno stilių. Vyninė nuo 1610 metų priklauso Amoreau šeimai, valdžiančiai 50 ha vynuogynų ir 60 ha pievų bei miškų, kad būtų išlaikyta natūrali ekosistema. Per visą istoriją čia nebuvo naudota cheminių trąšų ar pesticidų, o sulfitai naudojami minimaliai arba visai nenaudojami, išsaugant natūralų vynuogių charakterį.
Bordo vyno ekspertė Jane Anson po unikalios Cuvée Emilien degustacijos – nuo 1917 iki 2016 metų derlių – teigė, kad „tai neabejotinai viena iš Bordo vyninių, kuriai skiriama per mažai dėmesio“. Dar vienas garsus jų vynas, Retour des Îles, brandinimo metu leidžiasi į kelionę burlaiviu per Atlantą, aplankydamas Lisaboną, Braziliją, Karibus, Azorus, Didžiąją Britaniją, Amsterdamą, Kopenhagą ir grįždamas į Bretanės Duarnenės uostą.
Vyno stilius
Château le Puy vynai garsėja natūralumu, tyrumu ir puikiu gebėjimu bręsti. Tai elegantiški, harmoningai subalansuoti vynai, kuriuose atsiskleidžia autentiška Bordo terroir dvasia.
Prestižiniai vynuogynai
Vynuogynai įsikūrę kalkakmenio ir molio dirvožemyje, o biodinaminė priežiūra ir natūralūs metodai leidžia pasiekti maksimalų terroir išraiškingumą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Fermentacija vyksta su natūraliomis mielėmis, be cheminių priedų. Brandinimas atliekamas didelėse ąžuolo statinėse, išlaikant šviežumą ir struktūrą.