Saldusis saldus
Vynas pagamintas iš vynuogių, kurios prieš fermentaciją 3 mėnesius vytinamos kol išgaruoja didžioji dalis sukaupto vandens. Fermentacijos metu pasiekus 15 - 16 ° alkoholio lygį vyne, fermentacija natūraliai sustoja. Tuomet vynas brandinamas 3 metus senose ąžuolo statinėse.
Gintaro spalvos vynas intensyviai kvepia džiovintų slyvų, figų ir svarainių aromatais. Burnoje juntamas sirpus ir koncentruotas skonis, kuriam gaivumo suteikia cukruotų svarainių rūgštis.
Vynas tinkamas gerti dabar. Išlaikymo potencialas - 30 metų ir daugiau.
Patiekti 10 - 12 °C temperatūros prie anties kepenėlių pašteto 'foie gras', desertų su šokoladu ar su mėlynojo pelėsio sūriais.
Nedideliame Jura regione „Rolet“ vyninę 1942 metais įkūrė Desire Rolet. 1958 metais visi 4 jo vaikai nusprendė tęsti šeimos verslą ir perėmė vyninės valdymą iš tėvo. Vyninė pamažu įsigijo vis daugiau premium vynuogynų Arbois, Côtes du Jura ir L’Étoile apeliacijose. Vynuogės visada skinamos tik rankomis, nors stačiuose vynuogynuose tai išties nėra lengva užduotis. Vynuogynuose niekada nenaudojami pesticidai ir herbicidai. „Rolet“ vyninėje šeima kantriai magnum dydžio buteliuose kaupia brandaus vyno archyvą, kuris po specialaus užsakymo išsiunčiamas tik patikrinus vyno kokybę ir pakeitus kamštį nauju.