Saldusis saldus
Nors 2013-ieji buvo ypač nestabilūs oro atžvilgiu, bet derliaus nuėmimo metu vynuogės buvo aukštos kokybės ir puikios koncentracijos. Vynas galingų egzotinių vaisių, ypatingai mango, ananasų, karamelės aromatų su pikantiškais verbenos, imbiero potėpiais. Vynas 20 mėnesių brandintas ąžuolo statinėse (iš kurių 45% naujos ir 55% antro naudojimo). Švelnus ir turtingas burnoje, klampus ir subalansuotas, poskonyje jaučiamos mandarinų ir baltųjų pipirų natos.
Tiekti 10-12 °C prie desertų, vaisių lėkštės, lengvai brandintų sūrių.
This is on the exotic side of the ledger, with mouthfilling ginger, mango, quince and papaya flavors that course through, backed by a singed marshmallow note on the long, unctuous finish. Approachable, but no hurry. Drink now through 2033.
The 2013 Suduiraut has one of the more flamboyant bouquets of the vintage, one that is actually reminiscent of de Fargues. There are copious Satsuma and dried honey scents, hints of beeswax and almond that keep your snout in the glass. The palate is very well-balanced with a viscous entry, just a touch of marmalade and quince coming through, and then blossoming toward the weighty finish that shows just a touch more oak at the moment. This is an excellent Suduiraut.