Raudonasis sausas
Mazis-Chambertin - piečiausiai esantis Gevrey-Chambertin miesteliui priklausantis Grand Cru vynuogynas. Čia gaminami gyvybingi, gilūs vynai. Faiveley priklausančioje dalyje šiuo metu naudojami vynmedžiai yra pasodinti 1930-1945, 1959, 1974 ir 2007 metais. Seni vynmedžiai duoda mažiau derliaus, tačiau vynas tampa labiau koncentruotas.
Rankomis rinktų vynuogių sultys fermentuojamos 19 dienų. Dalis vynuogių, priklausomai nuo derliaus, fermentuojamos su šakelėmis. Po fermentacijos, brandinimas perkeliamas į prancūziško ąžuolo statines 16 - 18 mėn laikotarpiui. Beveik du trečdaliai naudojamų statinių yra naujos, likusios - naudotos vienerius metus.
Tamsios rubino spalvos vynas jaunystėje kvepia raudonomis uogomis, ažuolo dūmu ir prieskoniais (ąžuolo įtaka). Gomuryje juntami vaisiai ir ąžuolo prieskoniai, šilkiniai taninai ir ilgas poskonis leidžia šiam vynui bręstant įgyti vis daugiau elegancijos. Šis Grand Cru kokybės vynas yra puikios struktūros ir balanso - didelis brandos potencialas (10-25m.)
Tiekite 14-16 °C temperatūros prie smidrų, kiaušinienės su triufeliais, žvėrienos troškiniu.
Nuo 1825 metų Faiveley šeima su gilia pagarba dirba Burgundijos širdyje – Cote de Nuits, Cote de Beaune ir Cote Chalonnaise regionuose, kur gimsta prestižiniai Grands Crus ir Premiers Crus vynai. Iš kartos į kartą perduodamos vyndarystės paslaptys ir aistra leidžia „Domaine Faiveley“ šiandien būti didžiausiu šeimos valdomu vynuogynų ūkiu Burgundijoje, valdančiu įspūdingą 13 Grands Crus, 35 Premiers Crus ir 28 komunos vynų asortimentą. Šio gamintojo vynai visuomet pasižymi elegancija ir nepriekaištinga kokybe.
Vyno stilius
„Domaine Faiveley“ vynai yra elegantiški ir puikiai subalansuoti, atspindintys unikalų Burgundijos terroir. Didelis dėmesys skiriamas kiekvienos apeliacijos charakteriui ir subtiliems skirtumams, kuriuos lemia dirvožemis bei mikroklimatas.
Prestižiniai vynuogynai
„Domaine Faiveley“ valdo išskirtinius vynuogynus prestižinėse Burgundijos vietovėse:
Didelis dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai ištisus metus, nuo genėjimo žiemą iki kruopštaus derliaus priežiūros vasarą, siekiant užtikrinti optimalų ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ vynuogių sunokimą.
Brandinimas ir gėrimo laikotarpis
„Domaine Faiveley“ vynai pasižymi puikiu balansu ir elegancija, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandintais. Raudonieji vynai turi puikų potencialą ilgam brandinimui, per kurį atsiskleidžia jų kompleksiškumas ir subtili taninų išraiška. Baltieji vynai taip pat gali bręsti, įgaudami dar daugiau gylio bei koncentracijos.