Raudonasis sausas
Kompleksiškas ir išraiškingas vynas, gaminamas iš vynuogių, augančių 500 mvjl aukštyje, šalia kaimelio Epila. Vynas fermentuotas atvirose statinėse; vėliau brandintas 12 mėnesių 500 litrų naujose ąžuolo statinėse.
Koncentruotas, gilios rubino spalvos ir priemolio atspalvio vynas kvepia prisirpusiomis juodosiomis uogomis, papildytomis balsamiko acto ir juodojo pipiro natų. Burnoje vynas gaiviai sausas, aksominių taninų, puikaus balanso su juntama ąžuolo įtaka. Ilgas brandinimo potencialas.
Pagaminti 3056 buteliai.
Rekomenduojama mėgautis nuo 2021 metų.
Tiekti 16-18 °C prie ant griliaus keptų kiaulienos patiekalų, laukinės paukštienos, veršienos dešrelių; tuno tartaro, Iberico kumpių, triušienos patiekalų.
This was their original top red until they started producing the single-vineyard El Jardín de las Iguales, which has had different names through the years, being mostly eponymous, but in 2016, they began adding the name of the vineyard where the grape are grown. The current release is the 2018 La Cerqueta, a pure Garnacha from a 1.18-hectare dry-farmed, head-pruned, 75-year-old vineyard at 630 meters in altitude on slate-rich soils and facing southeast. It fermented with indigenous yeasts and some 60% full clusters that were foot trodden in open-top barrels and then macerated for 47 days. The wine matured in an underground cellar in an oak foudre for 14 months. This wine and Las Alas probably show the evolution in style and the search of finesse and expression of the places better than any others. It's fresh, floral and complete, a little spicy and with lots of energy, inner strength and balance with freshness. It's clean and delicious. This is very close to La Tejera, but the two vineyards have different expressions, a little more powerful here, a little more ethereal in the case of La Tejera. 3,056 bottles were filled in February 2020.
Bodegas Frontonio - gana naujas buvusio inžinieriaus, dabar jau vyno magistro (MW) projektas. Ar MW raidės prie vyndario yra pranašumas? Plačiąja komercine prasme – vargu. Tačiau išprususiam vartotojui tai gali sufleruoti keletą dalykų – Vyno Magistras daug geriau supranta rinkos skonį, geriausių pasaulio vynų kokybės lygį, tai kas svarbu nūdienos vartotojui. Taipogi yra linkęs į aukščiausius kokybės standartus, lygiuojasi į kokybės lyderius, o ne masinį skonį. Būtent dėl šios priežasties, Fernando Morra, turintis bekompromisį požiūrį ir aiškią viziją buvo didelis atradimas. Pats Fernando teigia, kad vyno studijos jam leido pažinti visą vyno pasaulį. Tai leido padaryti staigų kokybinį šuolį lyginant su regiono vyninėmis. „Jeigu ragauji ir pažįsti tik savo vietovės vynus, tai ir pats gaminsi tokius. Jeigu nori daryti geriau, kitaip, privalai pažvelti kitur, plačiau.“- teigia vyndarys. Panašu, kad ilgametis inžinieriaus darbas išvystė Fernando kritišką mąstymą, poreikį tobulumui ir nuolatinei evoliucijai. Bodegas Frontonio įsikūrę Aragon regione, kuris aprėpia tokias apeliacijas kaip Valdejalon, Campo de Borja, Calatayud ir Somontano. Daug kam jos yra mažai girdėtos, tačiau manoma, kad būtent iš šių vietovių yra kilusi Garnacha veislė (prancūzijoje vadinama Grenache). Todėl nenuostabu, jog minėtose apeliacijose galime rasti daug senų Garnacha vynmedžių. Fernando Morra inicijavo Mondo Garnacha vyndarių grupės atsiradimą, kurios siekis yra išsaugoti ir puoselėti senuosius vynmedžius, išreiškiant geriausias Garnacha vynų savybes. Valdejalon IGP apeliacijoje seniausi išlikę vynmedžiai yra pasodinti dar 1890-aisiais! Luis Gutierrez (portalo Robert Parker apžvalgininkas), apžvelgdamas Garnacha vynus iš Aragon, Navarra ir keleto kitų vietovių apie Frontonio vyninę parašė paprastai ir nedviprasmiškai: „šįkart, Frontonio vynai yra tie, kurie rodo ženkliausią progresą lyginant su praėjusiais derliais. Kiekvienais metais vynas vis geresnis už praėjusius“. Paprastai tai reiškia, jog kritikai rekomenduoja įsigyti jos vynų, nes tiki vyndario potencialu ir tai, kad vyno kainos augs, kai vyninė išgarsės.