Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    98 / 100

  • Wine Advocate

    96 / 100

Gaja Sperss Barolo DOP 2017

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Gaja Sperss Barolo DOP 2017

360,00

Aprašymas

Sperss - vynuogyno, esančio vienoje geriausių Barolo komunų Serralunga, pavadinimas.

Vynuogių sulčių fermentacijos ir maceracijos procesas trunka 3 sav. nerūdijančio plieno talpose. Vėliau vynas yra brandinamas 12 mėn. mažose ir 18 mėn. didelėse ąžuolo statinėse. 

Vyno brandinimo potencialas iki 2050 metų.

Patiekimas

Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie sodrių žvėrienos su miško grybais patiekalų, jautienos išpjovos kepsnio ar ryškių, ilgai brandintų kietųjų sūrių pagardintų trumais

Vertinimas

96 / 100

Wine Advocate

Following so quickly after the celestial 2016 vintage, this Gaja 2017 Barolo Sperss shows muscle and brawn; however, the Conteisa holds its own in terms of aromatic complexity. With fruit from Serralunga d'Alba, that added concentration and determination are expected, especially in a hot and dry vintage such as 2017. Here you get dark cherry fruit with cassis and wild plum. There are also floral aromas that veer toward red rose more than they do violets or blue flowers. And, of course, you get some of those iron-rich or mineral notes of rusty nail or iron that are often associated with Sperss.

98 / 100

James Suckling

Very intense aromas of roasted hazelnuts with dried flowers, tar and fruit. Full-bodied and very tight with a solid core of chewy yet refined tannins, this is a classically proportioned Barolo that displays superb structure and length. A thoroughly great wine. Try after 2025.

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikinius barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus. Šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai ir tai, jog vynuogės "Gaja" vynams skinamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose.

Jums galėtų patikti