1–8 iš 8
Domaine de Villaine įsikūręs Bouzeron kaimelyje, Côte Chalonnaise apylinkėse, tarp Chassagne-Montrachet ir Santenay šiaurėje bei Rully ir Mercurey apeliacijų pietuose. Šią vyninę įkūrė ir ilgai valdė Aubert de Villaine – legendinio Domaine de la Romanée-Conti bendrasavininkis ir ilgametis vadovas, laikomas vienu autoritetingiausių Burgundijos vyndarių.
Ūkis specializuojasi trijose Côte Chalonnaise apeliacijose: Bouzeron (skirta ‘Aligoté’), Rully (‘Chardonnay’ ir ‘Pinot Noir’) ir Mercurey (‘Pinot Noir’). Šių atskirų vynuogynų vynai yra puikūs pavyzdžiai to, ką gali duoti šis sudėtingas ir įvairialypis terroir.
Nuo 1986 m. Domaine de Villaine taiko ekologinės ir biodinaminės vyndarystės principus, identiškus naudojamiems DRC ūkyje. Vynmedžiai auginami be pesticidų ir herbicidų, o trąšos naudojamos tik iš organinio gyvulinio komposto. 1997 m. vyninė gavo oficialų ekologinio vyndarystės sertifikatą. Šiuo metu ūkį valdo Auberto sūnėnas Pierre de Benoist, perėmęs dėdės perfekcionizmą ir harmonijos su gamta filosofiją.
Vyno stilius
Domaine de Villaine vynai pasižymi Burgundijos elegancija, subtilumu ir ypatinga terroir išraiška. Jie malonūs ragauti jauni, tačiau geba nuostabiai bręsti, įgaudami kompleksiškumo ir gylio.
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Prestižiniai vynuogynai
Vyninei priklauso keli itin vertinami vynuogynai, kurių kiekvienas turi savitą charakterį:
Visi sklypai apdirbami rankomis, naudojant tradicinius ir aplinkai draugiškus metodus, siekiant užtikrinti maksimalią terroir išraišką.
Brandinimas ir gėrimo laikotarpis
Baltieji ir raudonieji vynai brandinami ąžuolo statinėse – baltieji apie 12 mėn., raudonieji 12–18 mėn., naudojant nedidelį kiekį naujo ąžuolo. Fermentacija vyksta natūraliomis mielėmis, be filtravimo, taip išsaugant vyno autentiškumą.
Domaine de Villaine vynai puikiai tinka gerti jaunus dėl jų šviežumo ir balanso, tačiau aukščiausios kokybės pavyzdžiai, ypač iš Rully ir Mercurey, gali harmoningai bręsti 8–12 metų, atsiskleisdami dar sudėtingesniu aromatu ir skoniu.