Vilnius

Klaipėda

Domaine Labruyere

1–44

Vienas seniausių Moulin-à-Vent apeliacijos gamintojų, Prieur šeimos ūkis buvo įkurtas dar 1850 m. Ši prestižinė šeima šiandien valdo ne tik „Jacques Prieur“ vyninę Burgundijoje, bet ir „Château Rouget“ Pomerolyje bei užsiima „Récoltant-Manipulant“ veikla Šampanėje. Moulin-à-Vent apeliacijoje išsiskiriantis terroir yra unikalus – čia dominuoja rožinio granito dirvožemis su mangano priemaišomis, kurios nebūdingos aplinkinėms garsioms apeliacijoms. Būtent šios priemaišos lemia mažesnį derlingumą ir didesnę skonio koncentraciją, suteikdamos vynui išskirtinį charakterį.

Vyno stilius

Prieur šeimos Moulin-à-Vent vynai garsėja elegancija, struktūra ir ilgaamžiškumu. Tai rafinuoti, sodrūs vynai, puikiai atskleidžiantys ‘Gamay’ vynuogių potencialą šiame terroir.

  • Raudonasis vynas – gaminamas iš kruopščiai atrinktų ‘Gamay’ vynuogių. Aromatuose atsiskleidžia juodųjų uogų, vyšnių, violetinių gėlių ir subtilių prieskonių natos. Skonis turtingas, su tvirta, bet nugludinta taninų struktūra ir ilgai išliekančiu poskoniu.
  • Specialūs cuvée – riboto leidimo vynai iš senųjų vynmedžių, pasižymintys didesne koncentracija ir brandos potencialu.
Skaityti daugiau
Filtrai
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje
  • Prancūzija Prancūzija
  • Božolė/Moulin a Vent AOC
    • Gamay - 100%
  • 0,75 L 14,5%
46,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Šampanė/Champagne Grand Cru
    • Chardonnay - 38%
    • Pinot Noir - 62%
  • 0,75 L 12%
65,00
91 / 100
Champagne J.M. Labruyere Page Blanche Grand Cru Brut
  • Prancūzija Prancūzija
  • Šampanė/Champagne Grand Cru
    • Chardonnay - 100%
    • Intensyvus, prieskoniškas klasikinio metodo putojantis
  • 0,75 L 12%
69,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Šampanė/Champagne Grand Cru
    • Chardonnay - 31%
    • Pinot Noir - 69%
  • 1,5 L 12%
157,00

Prestižiniai vynuogynai

Ūkiui priklauso keletas iškiliausių Moulin-à-Vent vynuogynų, kurių kiekvienas suteikia unikalų indėlį į galutinį vyno profilį:

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Vynai fermentuojami tradiciniais metodais, naudojant natūralias mieles, ir brandinami tiek ąžuolo statinėse, tiek didesnėse medinėse talpose, siekiant išlaikyti vaisių šviežumą ir terroir autentiškumą. Moulin-à-Vent iš Prieur šeimos ūkio gali būti mėgaujamas jaunas dėl savo sodraus vaisiškumo, tačiau geriausi pavyzdžiai puikiai bręsta 10–15 metų, įgydami dar daugiau elegancijos ir kompleksiškumo.