1–3 iš 3
Shelby Perkins Harter – viena iš nedaugelio vyndarių pasaulyje, turinti lietuvių kilmės šaknų. Jos proprosenelis Aleksandras Kvietkauskas, o vėliau jo sūnus Antanas XX amžiaus pradžioje emigravo į Jungtines Amerikos Valstijas, kur šeima pradėjo naują gyvenimą. Praėjus kelioms kartoms, Shelby pasirinko netradicinį kelią – teisininkės karjerą valstybiniame sektoriuje ji iškeitė į vyndarystę.
Jos pirmieji žingsniai prasidėjo Kalifornijoje, Sonomos regione, kur Shelby išsinuomojo namą-vyninę ir pasirašė sutartį su senbuviu vynuogynų savininku dėl 128 metų senumo ‘Zinfandel’ vynuogynų priežiūros. Taip gimė „Perkins Harter The Weight Old Vine Zinfandel“ – retas, istoriškai svarbus vynas, kurio pagaminama vos apie 1500 butelių. Šis riboto leidimo vynas greitai atkreipė dėmesį į Shelby, kaip į talentingą ir savo amatui atsidavusią vyndarę.
Vyno stilius
Shelby Perkins Harter vynai pasižymi elegancija, preciziška struktūra ir ryškiu terroir atspindžiu.
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Prestižiniai vynuogynai
Didžiausias Shelby pasididžiavimas – jos pačios rankomis pasodintas vynuogynas Oregone. Kruopščiai parinktas terroir, biodinaminės praktikos ir ribotas derlius leidžia kurti riboto leidimo vynus, kurių kiekvienas butelis pasakoja unikalią istoriją – tiek apie vietos gamtą, tiek apie asmeninę vyndarės kelionę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami naudojant tradicines prancūziško ąžuolo statines, o naujo ąžuolo dalis visuomet išlaikoma saikinga, kad nebūtų užgožtas vaisiškumas ir terroir charakteris. Shelby vynai yra patrauklūs ragauti jauni dėl savo vaisiškumo ir šviežumo, tačiau taip pat pasižymi brandinimo potencialu, atsiskleidžiančiu laikui bėgant.