Baltasis sausas
Nealkoholinis 'Riesling' vynas iš Vokietijos (Rheingau regiono)
Pirmasis nealkoholinis vynas mūsų lentynose, kuris išsiskiria išskirtinai aukšta kokybe. Pagamintas Vokietijoje, garsiajame Rheingau regione, iš 100 % 'Riesling' vynuogių veislės.
Vynas blyškios citrusinės spalvos, kupinas aromatų: sunokusių kriaušių, obuolių, svarainių, kaulavaisių ir citrinos žievelių. Skonyje juntamas subtilus saldumas, kurį puikiai balansuoja ryški ir gaivinanti rūgštis. Sausų žolelių bei guvių citrusinių natų derinys suteikia šiam vynui šviežumo ir elegancijos.
Rekomenduojama patiekti 7 – 9 °C temperatūros. Puikiai dera su balta žuvimi ir citrusiniais padažais (pvz., menke ar ešeriu), šviežiomis salotomis su citrusų ir medaus užpilu, taip pat minkštaisiais pelėsiniais sūriais – brie ar camembert.
Pirmasis nealkoholinis vynas mūsų lentynose, kuris stebina labai aukšta kokybe. Sausos žolės, nokių kriaušių, kaulavaisių aromatus papildo guvūs citrinos žievelių kvapai. Lengvą vyno salsvumą papildo svarainiška rūgštis, kuri suteikia vynui gaivos ir šviežumo.
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie orkaitėje keptos dorados su daržovėmis, vištienos krūtinėles su ryžiais arba saldžiarūgštės vištienos.
Vyno ūkis „Weingut Georg Breuer“ įkurtas 1880 metais. Nuo 1980 iki 1990 metų vyninei priklausantys vynuogynai buvo išplėsti net tris kartus ir dabar vyninei priklauso 30 hektarų geriausių regiono vynuogynų, esančių stačiausiuose šlaituose, kur auga ir Grand cru vynuogynai (Berg Schlossberg, Nonnenberg, Berg Roseneck). Georgas Breueris vadinamas legendiniu regiono vyndariu: jo iniciatyva 1984 metais buvo įkurta vyndarių asociacija "Charta", jungianti išskirtinės kokybės sausojo rislingo gamintojus. Ši asociacija padarė didelę įtaką visai Vokietijos vyndarystei. Nuo 2004 metų vyninei vadovauja Bernardo Breuerio dukra Theresa.