1–0 iš 0
Umbrija geriausiai žinoma dėl savo baltojo vyno gamybos. ‘Trebbiano‘ ir ‘Grechetto‘ ryškiausios baltųjų vynuogių veislės . Dėl kalvoto reljefo vynuogynai sodinami terasose, iškirstose į kalvų šlaitus. Umbrija laikoma vienu iš vėsiausių Italijos klimatinių regionų. Dėl reljefo ir klimato – dienos ir nakties temperatūrų skirtumo, susidaro idealios sąlygos gaminti elegantiškus, traškius, minerališkus baltuosius vynus.
Skaityti daugiauUmbrija yra vienintelis vyno regionas centrinėje Italijoje be pakrantės ir tarptautinės sienos. Umbrija yra 15-a iš 20-ies Italijos vyno gamybos regionų pagal metinę apimtį.
Umbrija geriausiai žinoma dėl savo baltojo vyno gamybos. ‘Trebbiano‘ ir ‘Grechetto‘ ryškiausios baltųjų vynuogių veislės . Dėl kalvoto reljefo vynuogynai sodinami terasose, iškirstose į kalvų šlaitus. Umbrija laikoma vienu iš vėsiausių Italijos klimatinių regionų. Dėl reljefo ir klimato – dienos ir nakties temperatūrų skirtumo, susidaro idealios sąlygos gaminti elegantiškus, traškius, minerališkus baltuosius vynus.
Umbrijos garsiausios raudonosios vynuogių veislės: ‘Sagrantino‘ ir ‘Sangiovese‘. ‘Sagrantino‘ vynuogių vynuose yra didžiausias polifenolių (antioksidantų) kiekis lyginant su kitais raudonaisiais vynais. Dėl didelio taninų kiekio vyne ieškokite tvirtų patiekalų prie šios vynuogės vynų: sodrių ankštinių kultūrų troškinių, miško grybų, trumų, žvėrienos patiekalų.