Baltasis sausas
Sotus, struktūriškas, prinokusių vaisių aromatų, ilgo poskonio vynas daromas iš atskiro En Virondot vynuogyno, kurio amžius apie 30 metų. Vynuogynas auga kalkingoje dirvoje aukščiausioje Chassagne vietoje. Didžioji dalis vynuogių sulčių fermentuota nerūdijančio plieno talpose reguliuojamoje temperatūroje, likusi - apie 30 %, naujose prancūziško ąžuolo statinėse. Mielių nuosėdos laikytos iki malolaktinės fermentacijos pabaigos. Brandinimo ąžuolo statinėse trukmė priklauso nuo vintažo. Maksimalus brandinimo laikas - 12 mėn. statinėse ir 3 mėn. nerūdijančio plieno talpose. Žvalus, puikios kūno ir aromatų pusiausvyros, gaivumo suteikia minerališka rūgštis.
Brandinimo potencialas: 10-12 metų.
Patiekti 10-12°C temperatūros prie vėžiagyvių, baltos žuvies su aštresniais padažais.
Domaine Marc Morey & Fils Marc Morey vyninė yra viena garsiausių Cote de Beaune regione Burgundijoje. Chassagne – Montrachet kaimelio širdyje 1950 metais Marc Morey vyną pradėjo kurti šimtamečio savo šeimos namo rūsyje. Tai buvo Marc Morey vyninės pradžia. Šiandien Marc Morey duktė Marie-Jo su savo vyru Bernard Mollard tęsia tėvo pradėtą darbą – gamindami vyną, didžiulį dėmesį skiria terroir išraiškai vyne. Bernard Mollard – žmogus asmenybė, neabejotinai nestokojantis talento, vienas inovatyviausių Cote d’Or vyndarių– gamina sodrius, ir aromatingus vynus. Šeimai priklauso apie 25 akrus Grand Cru ir Premier Cru vynuogynų, tokių kaip Chassagne-Montrachet Premier Cru vynuogynai, Les Caillerets ir Batard-Montrachet, Saint-Aubin 1er Cru Charmois, Virondot, Puligny Champgain, Batard. Burgundijos Chardonnay vynui gaminti derlius renkamas tik rankomis. Fermentacija iš pradžių vyksta kontroliuojamos temperatūros talpose, po to pusiau susifermentavę sultys pilamos į ąžuolo statines (25 – 30 % vyno – 5 naujas ąžuolo statines). Ten vynas bręsta nuo 10 iki 12 mėnesių. Vyno charakteris (wine character) – vidutinio kūno, nuostabiai gilus ir sodrus vynas. Dažnai tai ilgo poskonio vynas. Aromatai skiriasi priklausomai nuo terroir, dariusio įtaką augančioms vynuogėms: nuo išraiškingo minerališkumo bei gaivių šviežių gėlių aromatų iki gausių persikų bei vanilės natų ar riešutų ir medaus aromatų. http://www.chassagne-montrachet.com/fr/producteur/domaine-marc-morey-et-fils-28.php#/Producteurs?idProducteur=28