Raudonasis sausas
Vynas daromas iš atskiro Loreto Aprutino (Pescara) vynuogyno, augančio molingame smėlyje.
Vynas fermentuotas ir 20 mėnesių brandintas nerūdijančio plieno statinėse. Raudonųjų slyvų, vyšnių, spanguolių, alyvuogių užtepėlės, raudonėlio, saldymedžio aromatų. Vidutinio sodrumo, lengvas, sultingas.
Tiekti 16-18°C temperatūros prie grilintų dešrelių, pastos, daugiaryžio su mėsos ar grybų padažais, picų, lazanijos, mėsainių su grybais, lengvesnių sūrių.
Masciarelli Tenute Agricole was established in 1981 from the entrepreneurial intuition of Gianni Masciarelli, a symbol of Italian wine and protagonist of the success of modern wine production in Abruzzo. The beating heart of the winery is in San Martino sulla Marrucina, in the province of Chieti, and includes vineyards and olive groves, in all 4 provinces of Abruzzo. Wine production – while also having a small production of extra virgin olive oil – now has 18 labels and five product lines: Classic Line, Gianni Masciarelli, Villa Gemma, Marina Cvetic, and Castello di Semivicoli. In the constant and renewed work for innovation, but with respect for the environment and tradition, Masciarelli inaugurated, after a long restoration, Castello di Semivicoli, a seventeenth-century baronial mansion, which is now a Relais de Charme in the vineyards, a driving force of wine tourism in the area.