Juodasis šokoladas (66%) iš Mokaya plantacijos, Meksikoje. Vyraujantys aromatai: egzotinių vaisių, skrudintos kakavos ir džiovintų vaisių natos. Be pridėtinių kvapiklių.
Sudedamosios dalys: kakava, cukrus, kakavos sviestas, Burbono vanilės ankštis.
Sudėtyje gali būti riešutų, gliuteno, pieno pėdsakų.
Energinė vertė (100g): 2391 kJ / 572 kcal, riebalai 42 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 26 g, angliavandeniai 47 g, iš kurių cukrų 34 g, baltymai 7 g, druska 0,01 g.
Laikyti sausoje, 16 - 18 ºC temperatūroje vietoje.
M.Cluizel - vienas gerbiamiausių šokolado gamintojų pasaulyje. Tik aukščiausios kokybės šokoladas, jokių kompromisų! Trečios kartos šokoladininkų valdomoje Prancūzijos „Cluizel“ šokolado gamykloje vyksta visas šokolado gamybos procesas nuo kakavos pupelių apdirbimo iki kakavos pastos ir šokolado plytelių, saldainių formavimo. Didžiausias šokolado meistrų uždavinys - kuo labiau išsaugoti kakavos natūralias skonines ir maistines savybes. Kad tai pasiektų Cluizel šokolado meistrai pupeles pradeda ruošti jau plantacijoje, kur jos vos nuskinamos plantacijoje paliekamos pirmajai fermentacijai, tuomet vėliau keliauja į Cluizel manufaktūrą, kur yra lėtai skrudinamos iki tobulos tekstūros. Skrudinimo etapas yra vienas svarbiausių norint atskleisti natūralias kakavos pupelės savybes.