Tai vienos statinės Islay salos viskis, išpilstytas Douglas Laing – garsios nepriklausomos škotiškos šeimos kompanijos, žinomos dėl meistriškai atrinktų, charakteringų leidimų. Šis viskis puikiai atskleidžia Caol Ila distilerijos stilių, kuriame dera dūmo švelnumas, jūriška gaiva ir vaisiška elegancija.
Caol Ila distilerija įsikūrusi Islay salos šiaurės rytinėje pakrantėje, žvelgiančioje į Jura salą. Dėl švelnesnio distiliavimo ir lėtos fermentacijos šis viskis išsiskiria subtiliu, švariu dūmo profiliu, išlaikydamas gaivią citrusinę ir salyklo natą. Brandintas buvusiose burbono statinėse, jis įgauna subalansuotą saldumo ir jūros druskos dermę. Kaip ir visi „Old Particular“ serijos leidimai – be šalto filtravimo ir be dirbtinių dažiklių.
Iš taurės sklinda švelnus dūmas, jūros druska, citrinos žievelė, vanilė ir šviežiai skrudintas salyklas. Toliau atsiveria žolelių, alyvuogių aliejaus ir medaus niuansai, suteikiantys aromatui gylio ir elegancijos.
Burnoje – švarus, šiek tiek aliejinis ir rafinuotas, su citrusinių vaisių, medaus, lengvos karamelės ir pelenų dūmo tonais. Antroje fazėje atsiskleidžia sūrumo, salyklo saldumo ir švelnių prieskonių balansas. Poskonis – ilgas, šiltas, šiek tiek jūrinis, su dūmo, ąžuolo ir citrinų prisilietimu.
Tai Caol Ila esmė – rafinuotas dūmas, ne agresyvus, bet giliai harmoningas, lydimas jūros oro, citrusų ir salyklo švarumo. „Old Particular Caol Ila 12 YO“ – viskis, sujungiantis Islay salos jėgą ir distilerijos eleganciją, skirtas tiems, kurie vertina subtilų dūmiškumą ir natūralų balansą.