Tai vienos statinės viskis, išpilstytas Douglas Laing, garsios nepriklausomos škotų šeimos kompanijos, žinomos dėl išskirtinių, riboto leidimo viskių, atskleidžiančių tikrąjį distilerijų charakterį. Šis leidimas perteikia Mortlach distilerijos esmę – gilų, mėsingą, kompleksišką viskį, kuriame dera stiprus kūnas, salyklo sodrumas ir švelnus prieskonių fonas.
Mortlach distilerija įsikūrusi Dufftown miestelyje, Speyside regione, garsėjančiame elegantiškais ir aromatingais viskiais. Tačiau Mortlach išsiskiria unikaliu distiliavimo būdu – vadinamu „2,81“ distiliavimo metodu, suteikiančiu spiritui tankumo, kremiškumo ir gylio. Šis 12 metų leidimas brandintas buvusiose burbono ir šerio statinėse, todėl išsaugo natūralų balansą tarp saldumo, prieskonių ir subtilios ąžuolo struktūros.
Iš taurės sklinda tamsaus medaus, džiovintų vaisių, toffy, vanilės ir keptų riešutų natos. Toliau atsiveria lengvos šerio, prieskonių ir ąžuolo užuominos, papildytos subtiliu dūmo pėdsaku – sodru, bet išlaikytai elegantiška.
Burnoje – turtingas, aliejiškos tekstūros ir koncentruotas, su karamelės, figų, šokolado, apelsinų žievelių ir salyklo saldumo tonais. Viduryje išryškėja švelnus prieskoniškumas, ąžuolo šiluma ir subtilus riešutiškas poskonis. Pabaiga – ilga, šiek tiek saldi, bet išlaikyta, su vanilės, džiovintų vaisių ir prieskonių atspalviais.
Tai Mortlach stiliaus klasika – galingas, struktūruotas, bet rafinuotas viskis, kuriame Speyside švelnumas susilieja su distilerijai būdingais gylio ir jėgos bruožais. „Old Particular Mortlach 12 YO“ tiks tiems, kurie vertina kompleksiškus, sodrius ir šiek tiek mėsinius viskius, atskleidžiančius tikrąją Speyside regiono įvairovę.