Douglas Laing sukurta Campbeltown stiliaus viskio interpretacija, įkūnijanti šio legendinio regiono dvasią: jūros vėją, dūmo dvelksmą ir salyklo sodrumą. Pavadinimas kilęs nuo The Gauldrons įlankos (iš gėlų k. – „audringa įlanka“) – laukinės pakrantės vietovės, kur kadaise klestėjo senosios viskio varyklos.
Tai blended malt (vadinamasis vatted malt) viskis – reiškiantis, kad jį sudaro tik kelių Campbeltown regiono distilerijų vieno salyklo viskiai, be jokio grūdų distiliato. Kiekviena dalis atrinkta rankomis, siekiant išlaikyti autentišką, šiek tiek jūrišką Campbeltown charakterį – sodrų, drėgną, lengvai dūminį ir salyklinį.
Iš taurės sklinda jūros druskos, dūmo, vanilės, karamelės, šlapio ąžuolo ir prieskonių natos. Fone juntami medaus, ruginės duonos, švelnių vaisių ir šiek tiek aliejiško pobūdžio niuansai – tikras Campbeltown atspindys.
Burnoje viskis pilno kūno, šiek tiek aliejiškos tekstūros, su drėgnų statinių, melasos, švelnaus dūmo ir salyklo saldumo tonais. Antroje fazėje atsiskleidžia prieskoniai, riešutai, karamelė ir jūrinis minerališkumas. Poskonis – ilgas, sausas, šiek tiek pipiriškas, paliekantis malonų dūmo ir jūros druskos pojūtį.
„The Gauldrons“ – tai tamsus, audringas ir paslaptingas viskis, sukurtas tiems, kurie vertina klasikinį Campbeltown gylį be perdėto dūmingumo. Jis puikiai subalansuoja saldaus salyklo, jūrinio vėjo ir prieskonių dermę.
Įkurta 1948 metais, Douglas Laing yra lyderiaujanti viskio kompanija, besispecializuojanti riboto leidimo (dažnai vienos statinės tiražu) viskių prekyboje. Douglas Laing - viena žinomiausių, taip vadinamų "nepriklausomų viskio pilstymo kompanijų" - superkanti visų Škotijos daryklų žaliavą ir ją brandinanti savo sandėliuose - dažnai ir ne vieną dešimtmetį. Kadangi tai yra šeimos verslas, žiūrima į labai tolimą ateitį, nesiekiant greitos sėkmės, tenkinant tik Azijos rinkos poreikius. Douglas Laing į rinką per metus parduoda ne daugiau viskio, negu tais metais įsigyja statinių, pilnų šviežios viskio žaliavos. Taip užtikrinama, kad atsargų turima 20-30 metų į priekį. Douglas Laing asortimente nuolat galima rasti ir viskių, kurių amžius viršija 30-40 metų. Viskiai dažniausiai pateikiami kaip 'senais gerais laikais' - statinės stiprumo, nefiltruoti, taip maksimaliai išsaugant visą viskio skonį.