Vilnius

Klaipėda

Van Nahmen putojanti sulčių arbata

1–66

„Van Nahmen“ kūrybingai derina tokias arbatas, kaip „Earl Grey“, „Darjeeling“ bei „Pai Mu Tan“ su cidonijų, rabarbarų bei ‘Reisling’ vynuogių sultimis ir sukuria gaivius, prie įvairių patiekalų derančius gėrimus.  

Putojanti sulčių arbata – kas tai?

Įkvėpimo sukurti putojančias sulčių arbatas Peteris van Nahmenas pasisėmė keliaudamas po Aziją, kuri, kaip žinia, turi gilias arbatos tradicijas. Vėliau kartu su arbatos someljė Niklu Schmeinku ieškojo geriausių arbatos ir sulčių derinių, proporcijų, gamybos būdų. Galiausiai Van Nahmenas atrado, jog būtent šaltos ekstrakcijos (angl. cold brew) būdu pagaminta arbata geriausiai atskleidžia ne tik savo aromatus, bet ir subtiliai dera prie parinktų sulčių. O burbuliukai gėrimui suteikė papildomo gaivumo ir šventiškumo.

Skaityti daugiau
Filtrai
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje

Skirtingi putojančios sulčių arbatos skoniai

Putojanti sulčių arbata Rhabarber: Rožė-Daržilingas-Rabarbarai  
Švelnus gėliškos „Darjeeling” arbatos aromatas subtiliai dera su ryškiomis, vietiniuose laukuose auginamų ‘Sutton' ir 'Frambozen' veislių rabarbarų sultimis. Viską sujungia ir akcentą suteikia keli lašai rožių vandens. Ši putojanti arbata turi subtilios rūgštelės, todėl puikiai tinka tiems, kurie dažnai ieško nealkoholinių alternatyvų ir yra nusivylę saldžiais vaisvandeniais.  
Rabarbarų putojanti arbata ypač dera prie lengvų vištienos ir kalakutienos, antienos ir žąsienos, veršienos, įvairios žuvies, daržovių patiekalų, ypač turinčių Tolimųjų Rytų virtuvės niuansų.   

Putojanti sulčių arbata Quitte: Pai Mu Tai - cidonijos - vanilė 
Nealkoholinėje putojančioje arbatoje „Van Nahmen Quitte” vyrauja švelnus, minkštas baltosios „Pai Mu Tan” arbatos skonis, primenantis nokius, vos prieskoniškus persikus ir puikiai atsveriantis saldžiai rūgštų cidonijų (svarainių giminaičių) skonį. Taičio vanilė suteikia išbaigtumo, rafinuotumo, gilumo – sukuria sodrų ir kompleksišką gėrimą.  
Ši putojanti arbata tinka prie Prancūzijos, Viduržemio jūros virtuvių, gali būti tiekiama kaip aperityvas, dera prie ryškaus skonio sūrių. 

Putojanti sulčių arbata Riesling: Verbena-jazminai-vynuogės 
Šioje putojančioje arbatoje naudojamos ‘Riesling’ vynuogių sultys – Vokietijos vynuogynų pažiba. Jos derinamos su jazminais, verbenomis, pridedant šiek tiek mėtų, tai šiam nealkoholiniam gėrimui suteikia itin gaivią Azijos skonių paletę, todėl arbata puikiai dera prie aštrokų Tolimųjų Rytų patiekalų.  
Kadangi arbata ne per saldi, ja galima mėgautis ir viena, taurę pakelti švenčių proga ir pan.