1–17 iš 17
Viduržemio jūros dieta ir vynas: natūrali harmonija
Viduržemio jūros dieta – tai ne tik sveikos mitybos modelis, bet ir gyvenimo būdas, pripažintas UNESCO nematerialiuoju kultūros paveldu. Šios dietos pagrindą sudaro švieži, sezoniniai produktai: alyvuogių aliejus, daržovės, vaisiai, ankštinės kultūros, riešutai, žuvis, nedidelis kiekis raudonos mėsos ir, žinoma, saikingai vartojamas vynas – kaip neatsiejama valgio dalis.
Regiono vynai natūraliai dera su šios virtuvės patiekalais, pabrėždami jų šviežumą ir skonio subtilybes, taip praturtindami visą gastronominę patirtį. Tai viena iš geriausiai subalansuotų mitybos krypčių, kurioje vynas atlieka ne tik skonio, bet ir kultūrinę funkciją – neapsiribodamas vien alkoholiniu vaidmeniu.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Vynai, įkūnijantys Viduržemio dvasią
Puikus šios harmonijos pavyzdys – ‘Gaja IDDA Sicilia Bianco’, pagamintas iš Etnos kalno šlaituose augančių ‘Carricante’ vynuogių. Šis vynas pasižymi vulkaniniu minerališkumu ir citrusų gaivumu – puikiai dera su kepta žuvimi ar kuskusu su citrina.
‘Volpaia Maremma Toscana Vermentino’ – lengvas, žolelių ir citrusų aromatų kupinas vynas iš Toskanos pakrantės, idealiai tinkantis prie jūros gėrybių ar keptų daržovių.
Itališkas ‘Franz Haas Pinot Grigio Dolomiti’ iš Trentino–Alto Adidžės regiono – elegantiškas ir gyvybingas, puikiai dera su lengvomis salotomis, šviežiais sūriais ar šaltomis užkandomis.
‘Mauro Molino Roero Arneis’ iš Pjemonto žavi subtiliu vaisiškumu ir švara – tai geras pasirinkimas prie baltos mėsos ar vegetariškų patiekalų.
‘Graziano Prà Soave Classico’ – klasikinis ‘Garganega’ vynuogės vynas, pasižymintis šilkinėmis tekstūromis, vaisių–gėlių balansu ir lengvu kartumu poskonyje. Puikiai tinka su keptu baklažanu, jūros lydeka ar risotto su žolelėmis.
Šie vynai ne tik atspindi skirtingų Viduržemio regionų stilių, bet ir tobulai susilieja su šios dietos filosofija – paprastumu, natūralumu ir skonių dermėmis.