1–16 iš 16
Carmenère – tai istorinė raudonųjų vynuogių veislė, kilusi iš Prancūzijos Bordo regiono, tačiau tikrasis jos atgimimas įvyko Čilėje, kur ši veislė netikėtai buvo „atrasta iš naujo“ XX a. pabaigoje, painiojama su ‘Merlot’. Šiandien ‘Carmenère’ yra laikoma Čilės vyno tapatybės simboliu. Čilės centrinės slėnio apeliacijos (ypač Maipo, Colchagua, Apalta) puikiai tinka šiai veislei – čia šilti dienos ir vėsūs nakties orai leidžia ‘Carmenère’ subręsti lėtai ir harmoningai.
Iš šių vynuogių daromi vynai dažniausiai pasižymi tamsia, rubino spalva ir intensyviais aromatais, kuriuose dominuoja juodųjų serbentų, prinokusių slyvų, juodųjų vyšnių bei šviežių žolelių (pvz., raudonėlio, žaliųjų pipirų) natos. Ilgiau brandintuose vynuose galima pajusti šokolado, tabako, odos ar net dūmo niuansų. ‘Carmenère’ – vidutinio ar pilno kūno vynas, su minkštais taninais, gaiviu rūgštingumu ir šiluma.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
‘Carmenere’ puikiai dera su įvairiais patiekalais – nuo ant grotelių keptos jautienos, ėrienos, aštrių azijietiškų patiekalų iki šokolado desertų su prieskoniais.
Tai veislė, kuri įkūnija Naujojo pasaulio energiją, tačiau išlaiko europietišką struktūrą – elegantiškas, sodrus ir charakteringas pasirinkimas ieškantiems raudonojo vyno su išskirtine asmenybe.