• Apie mus
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Baltajame vyne virta kriaušė su stiltono kremu

Virtuvės šefas Rokas Jarašūnas dalijasi Vinstono Čerčilio mėgtos baltajame vyne virtos kriaušės receptu. „Pol Roger“ vakarienės metu ji buvo patiekta su stiltono kremu.  

Kriaušei reikės:

4 „Conference“ kriaušių,
1 citrinos,
1 butelio baltojo vyno,
200 g cukraus.

 

Švariai nuskuskite kriaušės odelę* ir pamerkit ją į vandenį su išspausta citrina, kad ši neimtų oksiduotis.
Į puodą supilkite vyną ir subėrę cukrų užkaitinkite iki 90 °C temperatūros, bet neleiskite užvirti.

Ištirpus cukrui, sudėkite kriaušes ir vidutinėje kaitroje (neleidžiant užvirti) virkite 1 val. 30 min.

*Kriaušė bus ypač daili, jei skutimo metu susidariusius nelygumus užglaistysite pašlifavę su švaria metaline indų kempine.

 

Stiltono kremui reikės:

500 ml grietinėlės,
100 g cukraus,
100 g stiltono.

Į nedidelį puoduką pilkite 250 ml grietinėlės, į ją dėkite stiltoną, maišydami kaitinkite, kad ištirptų sūris, tačiau neleiskite užvirti.

Sūriui ištirpus, perkoškite per sietelį, kad neliktų jokių sūrio gabalėlių. Supilkite cukrų ir ir likusią grietinėlę bei išmaišykite. Padėkite į šaldytuvą atvėsti.

 

Vyno padažui:

Nusemkite keletą samtelių vyno nuo verdančių kriaušių ir nugarinkite bent pusę jo tūrio, kad sutirštėtų ir suintensyvėtų skonis.

 

Patiekimui:

Išplakite stiltono kremą iki plaktos grietinėlės konsistencijos. Į lėkštės centrą dėkite kremo, ant jo – vyne virtą kriaušę ir apipilkite desertą saldžiu baltojo vyno padažu.

Skanaus!

Rokas Jarašūnas

Vyno derinimas:

Priklausomai nuo pasirinkto vyno kriaušės virimui keisis ir prie deserto derantis vynas.

"Pol Roger" vakarienės metu kriaušės paruošimui buvo naudotas 1989 metų Spatlase stiliaus Riesling iš Pfalco Vokietijoje, tad prie deserto buvo derinamas daugiau brandžių medaus ir karamelės tonų turintis Chateau Dereszla Tokaji Aszu 5 Puttonyos 2010, taip pat tiktų ir kiti brandesni baltieji kekeriniai vynai – Sauternes ir  TBA. Prie jauname vyne virtos kriaušės geriausiai derės jaunesnis austriškas arba vokiškas Auslese stiliaus vynas, arba jaunas Sauternes apeliacijos desertinis vynas (pavyzdžiui Chateau Partarrieu Sauternes AOC 2015 arba Chateau Les Carmes de Rieussec Sauternes AOC 2012)

i

Chateau Dereszla Tokaji Aszu 5 Puttonyos 2010 0.5L

Šalis:
39.00 €
i

Chateau Partarrieu Sauternes AOC 2015 0,375L

Šalis:
23.00 €
i

Chateau Les Carmes de Rieussec Sauternes AOC 2012

Šalis:
36.00 €
Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Ekspertų rekomendacijos
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 19:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika
  • Prisijungti
  • Registruotis

Prisijungimas


Pamiršau slaptažodį

Prisijungti naudojant


Facebook

Naujo vartotojo registracija

person
company
Sutinku gauti informaciją apie specialius pasiūlymus

Slaptažodžio keitimas