Elniena ir vynas
Paskelbta: 2021-12-17
Elniena švelni, tad prie jos reikia elegantiško, neužgožiančio vyno. Bulvės, kurias Lietuvoje mėgstama patiekti prie įvairios mėsos, dažniausiai yra nereikalingas patiekalo elementas, nes supaprastina, suvienodina skirtingų patiekalų skonį. Jei pasitenkinsite mėsa ir padažu arba daržove, pajusite didesnį malonumą ir galėsite lengviau improvizuoti su vynu, negalvodami apie bulves.
Elnienos kepsnys. Dauguma taurių, svarių, kvapnių raudonųjų arba saldus „Pinot Gris“.
Elnienos maltiniai. Lengvi, švelnūs, intensyvūs raudonieji.
Elnės mėsa. Svarus ir mėsingas, netaniniškas raudonasis arba brandus baltasis.
Raudonasis sausas
Giacomo Bologna Braida Bricco dell'Uccellone Barbera d'Asti DOCG 2017
- Italija
- Pjemontas/Barbera d’Asti DOCG
-
- Barbera - 100%
-
- Svarus, koncentruotas, struktūriškas raudonasis
- 0,75
Raudonasis sausas
Frontonio Psicodélico Valdejalón IGP 2019
- Ispanija
- Aragonas/Valdejalón IGP
-
- Grenache
- Cribatinaja
- Provechón
-
- Vaisiškas, aksominių taninų raudonasis
- 0,75 12,5 %