Gastronomijos savaitė: kur paragauti išskirtinio maisto ir vyno?
Paskelbta: 2022-11-10
Kiekvienais metais dešimtys restoranų Gastronomijos savaitės metu kviečia į svečius paragauti specialiai šiai progai sudarytų meniu ir švęsti gastronominę kultūrą Lietuvoje.
Neatsiejama tos kultūros dalis – preciziškas gėrimų derinimas prie maisto. „Vyno klubo“ ekspertai Andrius Pagojus ir Petras Jarašūnas pateikia sąrašą Gastronomijos savaitėje dalyvaujančių restoranų su išskirtiniais vyno pasiūlymais.
V. Skaraičio nuotr.
Restoranas „PACAI“
Restorano „PACAI“ virtuvei diriguoja iš Islandijos atvykęs šefas Arnóras Ingi Bjarkasonas. Kurdamas meniu jis įterpia islandiškos virtuvės elementų, papildydamas juos Azijos ar Prancūzijos skoniais. Mums labiausiai įsiminė karštasis ėrienos patiekalas su fermentuotais rabarbarais ir burokėliais.
Šio restorano vynraštis taip pat vertas atskirai paminėti. Jame gausu retų ir įdomių gėrimų, kurių niekur kitur neužtiksite.
http://skonis.lt/restoranas-pacai/
Restoranas „Pinewood Bar Lounge“
Toliau nuo miesto šurmulio įsikūrusiame restorane šefas Matas Augustinas pristato naujus restorano meniu papildysiančius patiekalus ir derinius su vynu (ir ne tik!)
Marmurinio ešerio sevičės ir „Kai Junmai“ nefiltruotos putojančios sakės derinio galite paragauti tik Gastronominės savaitės metu.
http://skonis.lt/restoranas-pinewood-bar-lounge/
Restoranas „Neringa“
Legendinis restoranas Vilniuje nuo pat įsikūrimo 1959 m. buvo kultinė bohemos, inteligentijos susibūrimo vieta, o savo dvasią, stilių ir interjerą restoranas išsaugojo iki šių dienų. Restoranas atstovauja europietiškai virtuvei, bet daug dėmesio skiria tradiciniams patiekalams, kurie metai iš metų nepalieka valgiaraščio.
„Neringos“ restorano „Kyjivo“ kotletas yra legenda ir paveldas, kurio privalo paragauti ir kiekvienas vilnietis, ir miesto svečias.
http://skonis.lt/restoranas-neringa/
Restoranas „Momo Grill“
Tai šefo Vytauto Samavičiaus restoranas, neturintis paslapčių. Patiekaluose dominuoja sezoniniai produktai, taip siekiant užtikrinti kokybę. Nors restoranas garsėja ant grilio kepama mėsa ir žuvimi, tačiau yra draugiškas ir vegetarams. Geriausia tai, kad restoranai „Momo Grill“ yra tiek Vilniuje, tiek Kaune, tiek Klaipėdoje.
Gastronominės savaitės metu restoranas siūlo paskanauti karštąjį juodosios menkės patiekalą su keptais grybais ir wafu padažu. Labai rekomenduojame!
http://skonis.lt/restoranas-neringa/
Restoranas „Dine“
Restoranas „Dine“ – modernus klasikinių restoranų atstovas, žiūrintis į europietišką virtuvę per lietuvišką prizmę. Šefo Donato Šatkausko kurtame meniu puikuojasi iki smulkmenų ištobulinti patiekalai, kurių pagrindas – jūros gėrybės, žuvis ir mėsa.
Atskirai paminėti vertas vyno meniu, kurį kuruoja Lietuvos someljė asociacijos prezidentas Arminas Darasevičius.
Rūkytos dorados kapotinis su nori dumbliais ir fermentuotų česnakų majonezu – tai, ką norisi užsisakyti vėl ir vėl.
http://skonis.lt/restoranas-dine-8/
Restoranas „River Town“
Restoranas, įkurtas dviejų ilgamečių kolegų, pasižymi aukšta kokybe, tikslumu bei ypatingu dėmesiu detalėms. Visa tai atsispindi specialiai sukurtuose sezoniniuose meniu!
Gastronominės savaitės metu restoranas siūlo rinktis pagrindinį patiekalą iš dviejų. Nors urugvajietiškas antrekoto kepsnys yra tikrai puikus, labai rekomenduojame paskanauti ir sultingų bei natūraliai salsvų šukučių iš Kanados.
http://skonis.lt/restoranas-river-town-2/
Restoranas „Gaspar’s“
Tai restoranas, stebinantis kiekvieno apsilankymo metu, jame puikiai dera išskirtinės kokybės ingredientai ir savitą patiekalų stilius, dažnai paveiktas Rytų.
Ne išimtis ir šios Gastromonimės savaitės patiekalai, prie kurių restoranas siūlys vyno derinius su puikiu Portugalijos vynu.
Restoranas apžvalgose nuolatos giriamas ne tik už kruopščiai apgalvotą meniu, bet ir už aptarnavimą bei atmosferą. Tad kviečiame juos aplankyti ir įsitikinti patiems.
http://skonis.lt/restoranas-gaspars-8/
Restoranas „14Horses“
Restoranas laikosi nuostatos „iš lysvės į lėkštę“ ir turi savo tvariai ir ekologiškai prižiūrimą ūkį. Gastronominės savaitės metu siūlo savo ir kitų mažųjų Lietuvos ūkių gėrybes.
Prie jų restoranas derina vis dar sparčiai populiarėjančius natūraliuosius ir biodinaminius vynus.
http://skonis.lt/restoranas-14horses-2/
Parengė Petras Jarašūnas ir Andrius Pagojus