'Caberlot' iš Toskanos
Paskelbta: 2024-05-23
“Over the years Il Carnasciale has acquired cult status among readers who crave the finest Tuscany has to offer, and rightly so. These are some of the most unique wines from Italy.” – Antonio Galloni
Ragosky šeima vyninę „Podere Il Carnasciale“ įsteigė atokioje vietoje Valdarno kalnuose, Kjančio regiono pietuose. 1986 m. buvo pasodinti pirmieji 0,3 ha 'Caberlot' vynmedžių. Šiuo metu šeima prižūri beveik 5 ha itin tankiai užsodintų 'Caberlot' vynmedžių, vyninei vadovauja Beatina ir jos sūnus Moritzas Rogosky, bendradarbiaudami su enologu ir vyndariu Peteriu Schillingu.
Ši išdidi komanda itin sunkiai dirba, kad pagamintų pasaulinio lygio vynus,. Kai kalbama apie kokybę, jie nedaro kompromisų jokiame vyno gamybos etape nuo dirvožemio iki taurės.
Iki 2005 m. šis vynas buvo prieinamas tik amerikiečių vyno mėgėjams. Išpilstytas tik į magnum butelius. Vos dvi vyno parduotuvės Toskanoje (iš tūkstančio ar daugiau) turi teisę parduoti šį unikalų vyną. Platinamas tik išskirtiniuose restoranuose - Florencijos „Il Cibreo" ar Paryžiaus trijų žvaigždučių „L'Ambroisie". Florencijos elitinio „Teatro del Sale" klubo nariai gali nusipirkti po vieną „IL Caberlot“ magnumą per metus - ši privilegija perduodama iš kartos į kartą.
„Podere Il Carnasciale“ yra vienintelė vieta pasaulyje, kur auginama 'Caberlot' vynuogių veislė. Tai spontaniško 'Cabernet Franc' ir 'Merlot' kryžminimo vaisius. Skonis artimesnis 'Cabernet Franc', o ampeleografinės savybės - 'Merlot'.
Darbai vynuogynuose atliekami su didžiausia pagarba dirvožemiui ir augalams, minimaliai kišantis. Genėjimas, pumpurų formavimas ir lapų priežiūra atliekami rankomis, vyninė nenaudoja cheminių trąšų, herbicidų ir pesticidų. Visos vyndarystės priemonės yra natūralios ir ekologiškos. Kiekvieno vynuogyno derlius kiekvieną derliaus nuėmimo dieną fermentuojamas atskirai, o sulfitų naudojama kuo mažiau. Visi vynai sertifikuoti kaip ekologiški.
v
Po malolaktinės fermentacijos statinėse vynas brandinamas kruopščiai atrinktose prancūziškose statinėse, iš kurių 60 % yra naujos. Du trečdaliai statinių yra iš Tronsė ąžuolo, trečdalis - iš Aljė ir Vogėzų ąžuolo, lengvo arba vidutinio skrudinimo.
Vynai statinėse brandinami 22 mėnesius. Kasmet birželio ir rugsėjo mėnesiais perragaujamos visos statinės. Siekiama atrinkti sudėtingiausius ir struktūriškiausius vynus, kurie įeis į „Il Caberlot" sudėtį, o „Carnasciale" – greičiau bręstančius ir minkštesnius vynus. „Il Caberlot“ išpilstomas į butelius nefiltruotas. „Carnasciale“, kuris buvo taip pat vinifikuojamas ir brandinamas kaip „Il Caberlot“, yra klasikinis antrasis vynas, išleidžiamas praėjus 6 mėnesiams po išpilstymo į butelius. Išpilstomas tik į magnum butelius. „Il Caberlot“ papildomai brandinamas buteliuose dar metus.
Alkoholio koncentracija paprastai būna 12,8-13,2 tūrio proc.
Ottantadue – 100% 'Sangiovese'.
‘Sangiovese‘ vynuogės auga molio ir kalkakmenio dirvožemyje. Čia taikomi ekologinio ūkininkavimo standartai. Derlius nuimamas rankomis, dedamas į maždaug 20 kg dėžes, o vynuogių rūšiavimas vyksta pačiame vynuogyne. Malolaktinė fermentacija vykdoma nerūdijančio plieno ir cemento talpyklose. Vėliau vynas brandinamas 14 mėnesių talpose ir 3 mėnesius butelyje.
Skaidrus ‘Sangiovese‘ su ryškiu braškių aromatu, aviečių, vyšnių natomis. Skonis gaivus, stipraus vyšnių ir sūrumo poskonio bei smulkių ir elegantiškų taninų.
Raudonasis sausas
Podere Il Carnasciale Carnasciale Toscana IGT 2021
- Italija
- Toskana/Toscana IGT
-
- Caberlot - 100%
- 0,75 13.5 %
Raudonasis sausas
Podere Il Carnasciale Il Caberlot Toscana IGT 2020 1.5L
- Italija
- Toskana/Toscana IGT
-
- Caberlot - 100%
- 1,5 13.5 %
Raudonasis sausas
Podere Il Carnasciale Ottantadue Valdarno di Sopra DOC 2021
- Italija
- Toskana/ Valdarno di Sopra DOC
-
- Sangiovese - 100%
- 0,75 13 %