• Apie mus
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Jūrų ešerio arba barzdotės filė su alyvuogėmis

Žuvį lengva derinti su baltuoju vynu. Tačiau tinkamai paruošus ją skanu užsigerti ir rožiniu. Jacques‘o Carioto iš restorano „Bleu Provence“ recepte – alyvuogės, bazilikų lapeliai, bulvės, pomidorai, svogūnai – viskas, kas primena Provansą, bet vasarą auga ir Lietuvoje. Skanaus.

 

Jums reikės: 

  • Žuvies filė, išpjovos – 4 vnt. po 150–250 g.Rečiau aptinkamą jūrų barzdotę (angl. red mullet, pranc. rouget), pasak „Šiaurės jūros“ savininko Žilvinas Pupkaus, galima keisti šiek tiek riebesniu jūrų ešeriu.
  • Bulvių – 300 g.
  • Pomidorų – 3 vnt.
  • Juodųjų alyvuogių be kauliukų – ¾  puodelio
  • Bazilikų lapelių – ½  puodelio
  • Svogūno – 1 vnt.
  • Acto – 2 valg. š.
  • Itin tyro alyvuogių aliejaus – 4 valg. š.
  • Druskos, pipirų
  • Juodųjų alyvuogių užtepėlės – ½ puodelio
  • Grietinėlės – ½ puodelio.

 

Gaminimas

Nuskuskite bulves, išvirkite sūdytame vandenyje.

Orkaitę įkaitinkite iki 230 C.

Nuplikę verdančiu vandeniu nulupkite pomidorus ir, supjaustę ketvirčiais, išimkite sėklytes. Susmulkinkite. Plonais griežinėliais supjaustykite alyvuoges, sukapokite baziliko lapelius ir svogūną. Sudėkite į puodą pomidorus, suberkite dalį (½ puodelio) alyvuogių, bazilikus ir svogūną. Įpilkite acto ir alyvuogių aliejaus, išmaišykite. Gautą padažą (sauce vierge) paskaninkite druska ir pipirais.

Žuvies filė užtepkite alyvuogių užtepėle ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 4 min.

Grietinėlę pašildykite, užpilkite bulves ir sutrinkite rupiai. Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberkite likusią alyvuogių griežinėlių dalį.

Lėkštėje paskleiskite bulvių tyrę, uždėkite filė ir ant viršaus užpilkite šaukštą padažo.

 

Vynas

Derės su gaiviu, lengvu, gerai atšaldytu rožiniu vynu.

i

M.Chapoutier Marius Rose Pays DOC IGP 2017

Šalis:
12.00 €
i

Domaine Saint Andrieu Rose Coteaux Varois AOP 2017

Šalis:
17.00 €
88
i

Domaine Ott Rose BY OTT Cotes de Provence AOC 2017

Šalis:
25.00 €
i

Planeta Rose Sicilia DOC 2017

Šalis:
16.00 €
i

Protos Rosado Ribera del Duero DO 2017

Šalis:
14.00 €
i

M.Chapoutier Belleruche Rose Cotes du Rhone AOC 2016

Šalis:
11.00 €
Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Ekspertų rekomendacijos
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 19:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika
  • Prisijungti
  • Registruotis

Prisijungimas


Pamiršau slaptažodį

Prisijungti naudojant


Facebook

Naujo vartotojo registracija

person
company
Sutinku gauti informaciją apie specialius pasiūlymus

Slaptažodžio keitimas