Geriausias 2017 m. šampanas Lietuvoje
Paskelbta: 2017-10-27
2017 m. Lietuvos vyno čempionate šampano kategorijoje 2006 m. „Pol Roger“ šampanas apdovanotas aukščiausiu apdovanojimu – „Grand Prix“.
Vintažiniai, tik vienų metų derliaus, šampanai yra gaminami tik iš geriausių, pilnai sunokusių ir pakankamai rūgšties sukaupusių vynuogių. Vieni iš tokių buvo 2006 metai, kurie Pol Roger šampaną pavertė išskirtiniu. Taigi trumpai apie metus, kurie bus ilgai neužmiršti.Šampanės regione pavasario orai buvo gan ramūs, be šalnų ar krušų pavojaus. Kiek didesnį iškritusių kritulių kiekį, greitai išgarino, aukštesnės temperatūros nei įprastai, vasaros kaitra. Tačiau, rugpjūčio mėnesį atslinkę tiršti debesys nepagailėjo kritulių, kurie nesibaigė net 3 savaites. Vynuogių sirpimo kulminacijoje, rugsėjo ir spalio mėnesiais, Šampanėje įsivyravo ramūs ir šilti orai.
Tradicinis Pol Roger šampano namų 'cuvee' gaminamas iš 'Pinot Noir' ir 'Chardonnay' vynuogių, kurių derlius renkamas iš 20 Grand ir Premier Cru klasės vynuogynų, esančių Montagne de Reims ir Côte des Blancs rajonuose.
Pagal tradicinį putojančio vyno gamybos metodą, prisirpusių vynuogių sultys yra spaudžiamos kaip galima švelniau ir greičiau, iš karto po derliaus nuėmimo. Pirminė fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, kontroliuojant temperatūrą viso proceso metu. Skirtinguose kaimeliuose auginamų 'Pinot Noir' ir 'Chardonnay' vynuogių sultys fermentuojamos atskirai. Melolaktinis virsmas vyne įvyksta pilnai. Antrinė vyno fermentacija vyksta butelyje. Būtent šio vintažinio šampano brandinimas su mielėmis truko 9 metus.
Dozažas - 7 g/l.
Tamsaus aukso atspalvio šampanas yra labai kompleksiško aromato. Kvapų paletėje galima uosti prinokusių obuolių, žaliosios citrinos, cukruotų greipfrutų, džiovintų abrikosų ir šviežio medaus aromatus. Burnoje juntama kreminės tekstūros puta ir vaisiškas skonis persipina su lengva sviestinių kepinių nata. Šampanas yra gaivus, pilno kūno bei kompleksiškas.
Prekę galite įsigyti → Pol Roger 2006