Prancūzijos sūriai
Paskelbta: 2022-07-13
Valgio gaminimas jiems – meninė išraiška, o ragavimas – kasdienė šventė.
Niekur pasaulyje tiek daug dėmesio neskiriama maistui: ką, kur ir kaip valgome. Šios šalies virtuvė yra įvertinta už sezoninių, šviežių ir vietinių ingredientų naudojimą, maisto ir vyno derinimą bei gebėjimą derinti mėgavimąsi maistu ir bendravimą. Taip, tai neabejotinai Prancūzija. Maistas čia – gyvenimo džiaugsmas ir būdas, bendruomenės vertybė, kurią dera puoselėti. Ne veltui gastronominė Prancūzijos kultūra buvo įtraukta į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą, kaip „socialinis paprotys, kuriuo siekiama paminėti svarbiausius individų ir bendruomenių gyvenimo momentus“.
Prancūziška virtuvė didžiuojasi ne tik garsiais troškiniais ar gardžiais kepiniais, bet ir sūriais: jų šalyje priskaičiuojama per 400 skirtingų, sertifikuotų rūšių, gaminamų po visą šalį. Nepriklausomai nuo regiono, sūris, kaip ir vynas, yra neatsiejamas valgio palydovas. Tradiciškai prancūzai mėgsta užbaigti pietus ar vakarienę paskanaudami įvairių sūrių, o kartais jie net patiekiami vietoje deserto. Todėl nenuostabu, kad Prancūzija yra daugiausiai sūrio suvartojanti šalis pasaulyje – vidutiniškai vienam žmogui tenka apie 26 kg sūrio per metus, o tai yra maždaug 0,5 kg per savaitę arba 70 g per dieną.
Pradžiuginkite savo gomurius prancūziškais „Vyno klubo“ atrinktais sūriais. Jų įsigyti galite tik fizinėse parduotuvėse.
Bon Appétit!