Putojančių arbatų derinimas su maistu
Paskelbta: 2025-01-21
Su kuo dera sausas sausis?
Jei sausį skiriate naujų skonių paieškai, siūlome išbandyti nealkoholines putojančias arbatas. „Copenhagen Sparkling Tea“ – kategorijos pionieriai, savo arbatose jungiantys Azijos ir Skandinavijos skonių tradicijas. O štai „Van Nahmen Sparkling Tea" išsiskiria tuo, kad savo gėrimuose arbatas maišo su pačių spaustomis natūraliomis vaisių sultimis, kurias gamina jau beveik 100 metų. Susidomėjimas nealkoholiniais gėrimais auga, tad verta pagalvoti ir apie jų derinimą su maistu. Parengėme patarimų, su kuo geriausiai derėtų mūsų asortimentas.
„Copenhagen Sparkling Tea“ perrašė putojančių gėrimų rinkos taisykles, sujungdami aukščiausios kokybės ekologiškas arbatas su maloniais burbuliukais. Gamintojai orientuojasi į natūralias sudedamąsias dalis ir naudoja kruopščiai atrinktas baltosios ir žaliosios arbatos rūšis, žinomas dėl subtilaus skonio ir visokeriopos naudos organizmui. Šios putojančios arbatos – tai rafinuota, sveikesnė ir ekologiškai pagaminta alternatyva tradiciniams saldiems gazuotiems gėrimams.
Tuo tarpu „Van Nahmen Sparkling Tea" išsiskiria tuo, kad gamintojai sujungia savo ilgametę patirtį kuriant rankų darbo vaisių sultis su putojančių arbatų gamybos inovacijomis. Gamintojai kuria unikalias vaisių ir arbatos kompozicijas, maišydami ekologišką arbatą su natūraliais vaisių ekstraktais. Taip gimsta puikiai subalansuoto skonio arbatos, kuriose harmoningai dera salsvumas ir rūgštumas.
Copenhagen Sparkling Bla
Gaivi, subtili baltoji putojanti arbata su trupučiu gėliškų ir citrusiškų akcentų
· Jūros gėrybės. Lengvi jūros gėrybių patiekalai, kaip sevičė, keptos krevetės ar rūkyta lašiša, puikiai derės su baltosios arbatos gaivumu.
· Šviežios salotos. Salotos su šviežiomis daržovėmis, citrusinių vaisių padažu ir avokadais puikiai papildo subtilų šios arbatos skonį.
· Sūriai. Tiks minkšti sūriai, kaip bri ar ožkų pieno sūris.
· Pyragai. Lengvi pyragai, ypač citrinų ar migdolų skonio skanėstai, sustiprins citrusinius arbatos akcentus.
Copenhagen Sparkling Lysegron
Gaivaus žaliosios arbatos skonio putojanti arbata su subtiliais žolelių akcentais
· Azijos virtuvė. Sušiai, sašimiai ar tailandiečių virtuvės patiekalai su žaliuoju kariu puikiai dera su žolelių esencija.
· Grilio vištiena. Grilyje keptos vištienos salotos su šviežiomis žolelėmis arba vištienos kebabai su dzadzikio padažu papildys žolelių akcentus arbatoje.
· Vegetariški patiekalai. Tiks keptos daržovės arba bolivinių balandų dubenėliai su feta ir avinžirniais.
· Vaisiai. Vaisių salotos su citrusiniais vaisiais, uogomis ir melionais derės su šviežiais žalios arbatos akcentais.
Copenhagen Sparkling Tea Lyserod
Juodosios arbatos skonio putojanti arbata su vaisių, kinrožių natomis, švelnia rūgštele ir subtiliu saldumu
· Jūrų gėrybės. Ypač krevetės ar austrės!
· Vaisių desertai. Dėl savo vaisiškumo ir kinrožių natų ši arbata puikiai dera su uoginiais pyragais, vaisinėmis tartaletėmis ar šviežiomis braškėmis.
· Minkšti ir švelnūs sūriai. Tokie sūriai kaip bri, kamamberas ar burata gražiai dera su šio gėrimo rūgštele ir vaisių natomis.
· Rytų Azijos virtuvės patiekalai. Aštroki ar saldžiarūgščiai Rytų Azijos virtuvės patiekalai (suktinukai, tailandietiškos salotos ar terijakio vištiena) puikiai atsvers arbatos salsvumą.
· Vegetariški patiekalai. Rinkitės salotas su vaisiais, riešutais bei sūriu, pavyzdžiui, gražgarsčių salotas su figomis ir ožkos sūriu.
Van Nahmen Riesling Verbene Jasmin
Putojanti sulčių arbata su citrusų, verbenų, jazminų ir mėtų natomis
· Jūrų gėrybės. Puikiai dera su subtiliais patiekalais, kaip šukutės ar sušiai, kurie papildo arbatos citrusiškus ir gėlių akcentus.
· Minkšti sūriai. Švelnūs, kreminiai sūriai, kaip bri ar jaunas ožkų pieno sūris, harmoningai derės su arbatos gėlių ir vaisių natomis.
· Lengvi desertai. Puikiai tinka su citrininiais pyragėliais, jazminų skonio panakota arba šeivamedžio uogų šerbetu.
Van Nahmen Rhabarber
Gėliško dardžilingo arbatos aromato putojanti sulčių arbata su rabarbarų ir rožių vandens natomis
· Antiena ar žvėriena. Rabarbarų rūgštelė nuostabiai papildo anties krūtinėlės, stirnienos ar kiaulienos patiekalus su vaisių padažu.
· Ožkų sūrio salotos. Arbatos rūgštumas puikiai dera su salotomis, kuriose yra ožkų sūrio, graikinių riešutų ir džiovintų spanguolių.
· Uogų desertai. Rabarbarų skonis paryškina vaisinius desertus, tokius kaip braškių ir rabarbarų trupininis pyragas, aviečių pavlova ar uogų tartaletė.
· Pikantiški pyragai: Derinkite su pikantiškais pyragais ar tartaletėmis, kuriose naudojami rūgštūs ingredientai, pvz., rabarbarai, pomidorai, feta.
Van Nahmen Quitte
Baltoji Pai Mu Tan arbata, cidonijos bei Taičio vanilė suteikia rafinuotumo ir gylio bei sukuria sodrų, kompleksišką gėrimą.
· Kepta paukštiena. Patiekaluose, tokiuose kaip kepta vištiena ar kalakutiena su svarainių glajumi ar įdaru, išryškėja saldžiarūgštis arbatos svarainių skonis.
· Artimųjų Rytų virtuvė. Patiekalai su aviena, abrikosais ar granatais nuostabiai derės su egzotiškomis svarainių natomis.
· Mėlynojo pelėsio sūriai. Arbatos rūgštumas subalansuoja kreminių ir sodrių sūrių, kaip gorgoncola ar rokforas, skonius.
· Desertai. Derinkite su prieskoniais gardintu kriaušių pyragu, svarainių kompotu ar obuolių štrudeliu.