Naujiena: Lietuvos šefų produktų lentyna
Paskelbta: 2022-07-27
Lietuvos gastronomijos scena gali didžiuotis ne vienu tarptautinį pripažinimą pelniusiu vardu. Didelė dalis jų įtraukta į 2021-aisiais išleistą nuostabią knygą Baltic Chefs. The Cookbook. O štai „Vyno klubas“ pasiryžo surinkti kelių Lietuvos kulinarijos pasaulį formuojančių šefų vardinius produktus į vieną lentyną.
Kviečiame užsukti į „Vyno klubo“ parduotuvę Vilniuje ar mūsų puslapį internete ir parsinešti į savo namus garsiausių šalies restoranų skonių. Žemiau rasite kelias prekes mūsų šefų produktų lentynoje, kuri, tikimės, ateityje ne tik tuštės, bet ir tik pilnės.
Baltic Chefs. The Cookbook. Nuotr. aut. „Vyno klubas“
Deivydo Praspaliausko užtepėlės
Deivydas Praspaliauskas – žinomas Lietuvos virtuvės šefas, skandinaviškos virtuvės atstovas ir restorano „Amandus“ įkūrėjas.
Visai neseniai šefas rinkai pristatė savo sukurtas užtepėles, kurios puikiai tinka tiek pasimėgauti iškyloje prie sūrių ir krekerių, tiek išskirtinės vakarienės namuose metu.
„Vyno klube“ jau galite rasti keturių rūšių pagardų:
„Vyno klubo“ komanda labiausiai pamėgo karamelizuotų svogūnų užtepėlę, kurią mūsų ekspertai priderino prie kremiškos tekstūros ir švelnaus aromato Robiola Bosina sūrio ir baltojo Mozelio regiono Riesling vyno su nedideliu likutiniu cukraus kiekiu.
Tai klasikinis, bet drauge išskirtinis derinys, kuriame produktai vienas kitą papildo ir kuris paįvairins bet kokią vakarienę ar taps gardžia dovana gurmanams.
Deivydas Praspaliauskas ir jo kurti pagardai.
Nuotr. aut. kairėje - Gedmantas Kropis, „ŽMONĖS Foto“, dešinėje - „Vyno klubas“
Narimanto Miežio šampanas
Narimantas Miežys jau penkis kartus buvo tituluotas geriausiu Lietuvos someljė. Vyno baro SOMM vadovas ir Lietuvos someljė mokyklos dėstytojas neseniai išleido savo gamybos šampaną.
„Piper-Heidsieck Essentiel by Narimantas Miežys“ gimė šiam someljė bendradarbiaujant su Emilienu Boutillat. Emilienas Boutillat yra žinomas „Piper-Heidsieck“ vyndarys, šiais metais pelnęs geriausio putojančio vyno vyndario apdovanojimą.
Šampanas sukurtas iš ‘Chardonnay’, ‘Meunier’ ir ‘Pinot Noir’ vynuogių mišinio. Citrusinių vaisių, kriaušių ir persikų aromatus papildo prieskoninių žolelių natos.
„Piper-Heidsieck Essentiel by Narimantas Miežys“ puikiai dera prie vasarą taip populiarių jūrų gėrybių ir gali tapti išskirtine, unikalia dovana putojančio vyno mėgėjams.
Narimantas Miežys ir jo vardinis šampanas.
Nuotr. aut. kairėje - „Vyno klubas“, dešinėje - „SOMM“
Martyno Praškevičiaus prieskoniai
Restoranų „Džiaugsmas“ bei „TODA“ pristatinėti nereikia. Vienų geriausių Lietuvos restoranų virtuvės šefas Martynas Praškevičius kviečia įsigyti jo sukurto prieskonių mišinių, kurie tik ką nugulė ir „Vyno klubo“ lentynose.
Įvairūs Vidurio Rytų skoniai nuo gerai visiems pažįstamų Za’atar iki mažiau žinomų Chermoula tinka ruošiant tiek vegetariškus, tiek mėsos ar žuvies patiekalus.
Vardiniai prieskoniai prabangiose dėžutėse puikiai žiūrėsis tiek Jūsų virtuvės lentynose, tiek dovanų rinkiniuose draugams ar artimiesiems.
Martynas Praškevičius ir jo kurti priekonių mišiniai.
Nuotr. aut. kairėje - „Vyno klubas“, dešinėje - „SOMM“
JAU GREITAI:
Liutauro Čepracko alus
Vienas garsiausių Lietuvos gastronomijos pasaulio atstovų ir restorano „Gastronomika“ galva Liutauras Čeprackas šią vasarą pristatė alų, pagamintą pagal jo receptą.
„Gastronominės srovės“. Taip vadinasi L. Čepracko kūrinys, kuris iš rinkoje esančių produktų išsiskiria alui neįprastais prieskoniais:: bergamotėmis ir žaliaisiais Sičuano pipirais.
Interviu su „Vyno klubas“ metu šefas juokavo, jog aludariu savęs dar nevadinantis ir tokios etiketės nepripažinsiantis, bet alaus kūrimo procesas jam buvo įdomus, o rezultatas – tenkinantis tiek skonių tiek etiketės išvaizdos prasme.
„Gastronominės srovės“ alus puikiai derės prie vasariškų patiekalų, tokių kaip: ant grilio keptos paukštienos, žuvies patiekalų, krevečių.
Liutauras Čeprackas ir jo kurtas alus.
Nuotr. aut. kairėje - „Vyno klubas“, dešinėje - Gintautas Rapalis
Gasparso Fernandeso prieskoniai
Jei dar nesilankėte restorane „Gaspars“, nuoširdžiai rekomenduojame: jauki atmosfera, išskirtinis aptarnavimas ir modernūs virtuvės patiekalai su indišku prieskoniu. Tokių prieskonių jau greitai rasite ir „Vyno klube“.
Gasparsas Fernandesas, resotorano „Gaspars“ įkūrėjas ir Lietuvoje gyvenantis šefas iš Goa provincijos Indijoje, savo prieskonių mišinius pirmą kartą pristatė dar per Kalėdas. Produktas visus nudžiugino ir iškart rado vietą konkurencingoje gastronomijos rinkoje.
Gasparso prieskoniai atrinkti tiesiai iš gimtosios Indijos ir parduodami specialiai pagamintose minimalistinėse dėžutėse: jas atidarius, namai prisipildo šiltų ir svaiginančių egzotinių aromatų.
Prieskonių mišiniai pritaikyti tiek daržovių, tiek mėsos bei žuvies patiekalams, o „Vyno klube“ pažadame prie jų priderinti ir tinkamiausius vynus Jūsų planuojamai vakarienei.
Gasparas Fernandesas ir jo prieskoniai.
Nuotr. aut. kairėje - „30 geriausių restoranų“, dešinėje - „Gaspars“
Sekite mus socialiniuose tinkluose ir sužinokite apie šias bei panašias prekes pirmieji!