Skonių alchemija: kai sūris ir vynas prabyla viena kalba
Paskelbta: 2025-03-14
Kai kurie deriniai yra atsitiktinumas. Kiti – tikra harmonija, sukurta laiko ir patirties. Kad sūris atskleistų savo geriausią charakterį, o vynas nebūtų tiesiog fonu, o taptu lygiaverčiu partneriu, pateikiame jums rekomendacijas:
Wyngaard sūris su juodaisiais pipirais & ‘Syrah’ / ‘Shiraz’ – juodųjų pipirų šiluma, išryškėjanti šiame sūryje, tiesiog prašo sodraus, prieskonių kupino vyno. ‘Syrah’ vynuogių veislės vynas iš Ronos slėnio ar ‘Shiraz’ iš Australijos - kupinos tamsiųjų uogų, pipirų ir tabako natų, tad puikiai subalansuos šį pikantišką skonį.
Wyngaard sūris su pomidoru ir laiškiniu česnaku & ‘Sangiovese’ – sūris su pomidorais kviečia į saulėtą Italiją! Jo subtilus rūgštumas ir džiovintų pomidorų salstelėjimas dera su ‘Sangiovese’ vynuogių veisle – Toskanos vyno karaliene. Vyšnios, prieskoninės žolelės ir gaivi rūgštis harmoningai papildo šio sūrio skonį.
Wyngaard sūris su garstyčiomis ir krapais & ‘Chardonnay’ – brandintas gouda sūris su garstyčiomis stebina savo pikantišku, tačiau švelniai kreminiu charakteriu. Elegantiškas, sviestiškas ir vanile kvepiantis ‘Chardonnay’ vynuogių veislės vynas iš Burgundijos ar Kalifornijos regionų, idealiai švelnina šį gurmanišką kontrastą.
Wyngaard sūris su imbieru & ‘Riesling’ – imbieras sūryje suteikia netikėtą, šiek tiek aštriai egzotišką skonį, kuris dera su gaiviu ir šiek tiek salstelėjusiu ‘Riesling’ vynu iš Mozelio ar Pfalco regionų. Jo citrusinės ir medaus natos padeda išryškinti sūrio gilumą bei subtilų prieskoniškumą.
Taip pat, rekomenduojame pabandyti ‘Pinot Noir’ vynuogių veislės vynų derinį su Wyngaard Reypenaer 1 metų brandos sūriu, ‘Merlot’ – ir 2 metų brandos VSOP sūriu, Porto vyną – su daugiau nei 2,5 metų brandintu XO sūriu, o šampaną – su ½ metų brandos Affineurs sūriu.
Kai kiekvienas kąsnis tampa nauja istorija! Eksperimentuokite ir atraskite savo mėgstamiausius skonių derinius.