Tikra kakava ir gaivinančio kakavos gėrimo receptas
Paskelbta: 2020-08-04
Prisipažinkime – kartais taip norisi ko nors saldaus. Ir nors kai kam atrodo, kad kakava – tik žiemos ir Kalėdų gėrimas, mes mėgstame ją gerti ištisus metus!
Pabandėme palyginti mūsų Cluizel kakavos miltelius ir kitus, prekybos centre rastus kakavos miltelius.
Pirmas gerai matomas skirtumas – spalva: kuo daugiau kakavos, tuo tamsesnė miltelių spalva:
Dar vienas svarbus kokybės požymis – birumas. Kuo kakavos milteliai biresni, tuo mažesnis kakavos procentas (sudėtyje rasime tokių priedų kaip cukrus ar pieno milteliai). 100 % „Cluizel“ kakavos milteliai turi daugiau drėgmės, todėl puikiai tinka naudoti kepiniams.
Kakavos pupelės turi daugiau kalcio nei karvės pienas, taip pat daug geležies, magnio ir antioksidandų. Tad kuo grynesnė kakava, tuo daugiau šių elementų išlieka.
Pabandėme atrasti skaniausią kakavos gėrimo receptą, tinkantį karštoms vasaros dienoms. Palyginę mūsų asortimento „Cluizel“ kakavos miltelius su kitais, prekybos centre pirktais, galime patvirtinti, kad kokybę pajusti lengva – daug intensyvesnė spalva, kvapas ir skonis.
Kakavos gėrimo receptas
Reikės:
Keleto ledo kubelių,
2 kaupinų arbatinių šaukštelių „Michel Cluizel“ kakavos miltelių,
1 arbatinių šaukštelio malto cinamono,
¼ arbatinio šaukštelio (arba žiupsnelio) jūros druskos,
1 valg. šaukšto klevų sirupo (ar kito jūsų mėgstamo sirupo),
200 ml nesaldinto migdolų pieno (galite naudoti ir bet kurį kitą augalinį ar gyvulinį pieną).