Vasariškas „Vilkinė Gastro Fields“ kiaušinis
Paskelbta: 2019-07-01
Nuosavas „Vilkinės“ restorano daržas bei šalimais esantis miškas siūlo sezoninio valgiaraščio spalvas. Vasaros įkarštis – prieskoninių žolelių bei pirmųjų uogų metas. Todėl rekomenduoju nueiti į sodą (ar turgų) ir parsinešti keletą saujelių šviežių žolelių. Pajuskite vasaros skonį gamindami itin paprastą, vasarišką kiaušinių patiekalą.
Receptui reikės:
Kalendrų 25 g
Mėtų 25 g
Svog. laiškų 25 g
Petražolių 25 g
Krapų 25 g
Šalavijų 3 lap.
Bazilikų 25 g
Raud. serb. 5 g
Ožkos sūrio kelių gabaliukų
Kiaušinių 2 vnt.
Sviesto 25 g
Paruošimo būdas:
Visas žoleles smulkiai supjaustykite. Į keptuvę, kurią galimą dėti į orkaitę, dėkite sviestą ir ant viryklės jį išlydykite. Tada suberkite susmulkintas žoleles (žolelių turi būti per visą keptuvės plotą), pasūdykite ir 2 min. įkiškite į 200 °C orkaitę. Ištraukę įmuškite kiaušinius ant žolelių ir šakute subadykite baltymus, kad jie pasiektų keptuvės dugną. Pašaukite atgal į orkaitę dar 3 min. Ištraukę perdėkite patiekalą į apvalią giliasienę lėkštutę ar dubenėlį. Abiparstykite serbentais ir uždėkite kelis gabalėlius ožkos sūrio palei patiekalo perimetrą.
Skanaus!
Rokas Jarašūnas, „Vilkinė Gastro Fields“ šefas
Vilkinės kaimas, Buivydžiai, Vilniaus apskritis
Šis vasariškas patiekalas puikiai dera su sidru iš Normandijos. „Vilkinėje“, į kurią svečiai dažnai atvyksta nuosavais automobiliais, valgytojams siūloma rinktis nealkoholinį normandišką sidrą „Duche de Longueville“.