"Vyno klubo" pasiūlymai: būtinai paragaukite vasarą!
Paskelbta: 2020-07-03
NUOLAT PILDOMA!
Lietuviai jau seniai eina iš proto dėl ŠALTIBARŠČIŲ. Farmer & The Ocean pažvelgė į šį patiekalą kiek kitaip - pavertė jį veganišku!
Vietoj įprasto kefyro naudojamas kanapių pienas. Tai šaltibarščiai po kurių jausitės lengvai. Kanapių produktai į restoraną atkeliauja iš ekologiško šeimos ūkio “Strazdų žaliasis auksas”, Strazdų kaimas.
_____________________________________________________________________________________________________________________________
Šiemet pačioje Vilniaus šidyje vartus atvėręs Valdovų sodas - gastrobaras svečius vilioją ne tik bene geriausiu vaizdu mieste, bet ir gardžiu maistu bei itin patraukliu gėrimų pasiūlymu. Mūsų favoritas - prie putojančio rausvojo natūralaus vyno ypač gerai derantys griliuje apkepti sūriu įdaryti kalmarai. Valdovų sodas įsikūręs Valdovų rūmų pašonėje, Sereikiškių parko pusėje esančiame renesansiniame Bonos Sforcos prieskonių sodelyje.
_____________________________________________________________________________________________________________________________
Atiduodamas duoklę autentiškai ispaniškai gastronominei kultūrai, restoranas „El Mercado“ paskutinę birželio mėnesio savaitę pakeitė visą savo koncepciją: tapo unikaliu „tapas“ restoranu Vilniuje!
Nepraleiskite progos paragauti Salpicón de marisco – tai lyg gardus jūros gėrybių kokteilis. Šiose gaiviose vasariškose salotose slepiasi visa jūros gėrybių įvairovė: nuo krevečių, kalmarų, ir geldelinių, iki žuvies – tikra daugybės skirtingų jūros skonių ir tekstūrų paletė! Tai labai gaivus, lengvas vasaros pasirinkimas.
„El Mercado“ šefas rekomenduoja šį šaltą užkandį derinti su gerai atvėsinta, putojančia cava.
Šios salotos labai populiarios visoje Viduržemio jūros pakrantėje – turbūt nerastume tikro ispaniško pakrantės restorano, kuriame nebūtų vienaip ar kitaip ruošiamas salpicón de marisco.
Tai išties puiki proga ne tik pasimėgauti tobulu salpicón de marisco, bet ir išmėginti atnaujintą restorano meniu, kuriame nuo šiol rasite šaltus ir karštus „tapas“, ryžių patiekalus bei unikalius ispaniškus desertus.
_____________________________________________________________________________________________________________________________
Ar žinojote, kad Kaune esantis restoranas Arrivee turi geriausą 2019 metų vyno ir deserto derinį? Paskubėkite jo paragauti, nes Vyno ir desertų čempionatas 2020 jau rudenį!
_____________________________________________________________________________________________________________________________
„Agave“ – meksikietiškas restoranas pačioje Kauno Senamiesčio širdyje. Virtuvės šefas ir savininkas Rodrigo, kilęs iš Verakruzo valstijos nuo Meksikos įlankos pakrantės, supažindina su autentiškos meksikietiškos virtuvės ypatumais. Restorane įrengtoje atviroje virtuvėje yra galimybė stebėti ir domėtis maisto gaminimo subtilybėmis. Restorano virtuvėje vyrauja mėsa, žuvis, jūros gėrybės, kukurūzų tortilijos, pupelės, daržovių įvairovė, pagardinta aštriaisiais salsa padažais. Šalia tradicinių patiekalų yra galimybė paragauti meksikietiškų stipriųjų gėrimų ir natūralių vaisių pagrindu paruoštų Margarita kokteilių!
Staliukų rezervacija internetu: https://bit.ly/2sZTQ8a