Baltasis sausas
André Bonhomme Vieilles Vignes Viré-Clessé AOC 2023 puikus išskirtinai iš senų ‘Chardonnay’ vynmedžių daromas vynas. Šis baltoji Burgundija meistriškai sujungia ekspresyvę vaisių išraišką su minerališkomis natomis.
Aromatai atsiskleidžia per baltųjų persikų, obuolių, skrudintų kviečių daigų ir žalio korio kvapus. Čia galima pajusti ir pankolio, figų ir migdolų žiedų užuominas.
Burnoje išsiskiria kreminiai ir elegantiški, minerališkumo prisotinti ‘Chardonnay’ skoniai, įskaitant sūdytas kriaušes, crème brûlée ir prinokusį medaus melioną.
Vynuogės renkamos iš septynių atskirų, rytų pusėje esančių ‘Chardonnay’ vynuogynų, pasodintų daugiau nei prieš penkiasdešimt metų ir esančių virš Viré bei Clessé kaimų Makono regione. Ūkininkavimas yra visiškai ekologiškas, o vynuogės rankomis renkamos nuo 70–95 metų senumo vynmedžių, augančių pilkojo ir raudonojo molio dirvožemyje.
Rankomis rinktos vynuogės fermentuojamos (70 % neutraliose 400 litrų statinėse) naudojant laukines mielių kultūras ir 20 mėnesių brandinamos prancūziško ąžuolo statinėse.
Patiekti 8 - 10 °C temperatūros prie sraigių, varlių kojelių, šukučių užkeptų džiuvesėliais, paukštienos patiekalų arba minkštų, kremiškų sūrių.
André Bonhomme vyninę 1956 metais įkūrė Andre Bonhomme. Ūkis turi daug senų vynmedžių – dalis jų artėja link 100 metų amžiaus, kai kurie užsodinti dar 1923-aisiais. André Bonhomme ūkis laikomas vienu lyderiaujančių Vire-Clesse apeliacijoje, daug prisidėjęs prie šios kilmės vietos atsiradimo ir reikalavimų sugriežtinimo. Aukštos kokybės ąžuolo statinės, tinkamas vynuogių sunokimas ir griežti kokybės reikalavimai leidžia pagaminti vyną, kuris yra patrauklus ir elegantiškas būdamas jaunas, tačiau taip pat puikiai bręsta. Šis pranašumas būdingas tik keletui geriausių Vire-Clesse gamintojų. Tokios kokybės, elegancijos ir koncentracijos vynai iš šiauriau esančių Auksinio Šlaito (Cote d'Or) Burgundijos ūkių kainuoja ženkliai daugiau. Čia nuo seno vynuogynai auginami taikant ekologiškos vynuogininkystės metodus. Tokiu būdu siekiama ugdyti vynuogyno imunitetą ligoms, o ne tik nuo jų gelbėti.
Vyno stilius
André Bonhomme vynas yra grynas, minerališkas ir elegantiškas, atspindintis autentišką Makono regiono ‘Chardonnay’ išraišką.
Prestižiniai vynuogynai
André Bonhomme vynuogynai yra išsidėstę Vire-Clesse apeliacijoje, pasižyminčioje molingais ir kalkakmenio dirvožemiais. Senieji vynmedžiai yra pagrindinis kokybės garantas, suteikiantis vynams koncentracijos ir kompleksiškumo.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
André Bonhomme vynai išsiskiria savo bręndimo potencialu. Nors jie yra patrauklūs ir elegantiški būdami jauni, jų tikrasis gylis ir kompleksiškumas atsiskleidžia po kelių metų brandinimo butelyje, leidžiančio tobulėti ir vystytis naujiems aromatams bei skoniams.