Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
Andreola Col Del Forno Rive di Refrontolo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Andreola Col Del Forno Rive di Refrontolo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG

29,00

Aprašymas

Išskirtinės kokybės, vaisiškas, minkštas, minerališkas prosekas iš atskiro Col del Forno vynuogyno, esančio 250m. aukštyje, Rive di Refrontolo plotelyje. Vynas gaminamas Charmant putojančio vyno gamybos metodu, laikytas 6 mėn. su mielėmis.
Kvepia rožėmis, akacijų žiedais, obuoliais. 


 Likutinis cukraus kiekis: 7g/l.

 

Patiekimas

Tiekti  8 - 10 °C temperatūros, kaip aperityvą ar su lengvais užkandžiais. Tinka prie žuvies patiekalų. 

Apie gamintoją

Istorija

„Andreola“ įkurta 1984 m., jos steigėjas – Nazzareno Pola, o šiuo metu vadovauja jo sūnus Stefano Pola. Įmonė įsikūrusi Farra di Soligo, Treviso provincijoje (Venetas, Italija). 

Pavadinimas „Andreola“ naudojamas bendrovei, o pilnas juridinis pavadinimas – „Azienda Agricola Andreola di Stefano Pola“.

Teritorija ir vitikultūra

Įmonė veikia Valdobbiadene DOCG – prestižinėje vyno zonoje, kurioje gaminami išskirtiniai putojantys vynai. Vynuogynai apima apie 70 ha juros–Kalcarenito bei molio šlaituose, dažnai vadinamuose „heroic viticulture“ (vitikultūra ant statmenų šlaitų) dėl ūkininkavimo sudėtingumo. 

Dominuojanti vynuogė – Glera, šalia auginamos ir autochtoninės vietinės veislės – Bianchetta, Perera bei Verdiso. 

Filosofija ir identitetas

– Įmonė ryžtingai nusprendė atsisakyti termino „Prosecco“ etiketėse ir vis labiau akcentuoti regioną „Valdobbiadene DOCG“, siekdama pabrėžti augavietės ypatumus ir kokybę. 
– „Rive“ linija (vieno vynuogyno produkcija) – strategija, leidžianti individualizuoti vynus pagal mikrotteritorijas ir terroir.
– Dėmesys kokybei: rankinis derliaus nuėmimas, optimizuotos technologijos, kad būtų saugoma vynuogių charakteristika, minimalus intervencijų laipsnis. 

Produkcija ir kryptys

– Įmonė gamina putojančius vynus pagal Valdobbiadene DOCG reikalavimus: brut, extra dry, dry, taip pat „Rive“ vyno linijas.
– Vyno namai turi savo „Experience Room“ ir „Heroic Store“, skirtus turistams – tai leidžia patirti vyno gamybą, vitikultūros sąlygas bei regiono kraštovaizdį.

 Pastaraisiais metais Andreola sulaukia gausių vyno kritikų liaupsių. O jų pirmasis, dar 1984 metais debiutavęs, vynas Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG 2019 metais buvo apdovanotas pačiu aukščiausiu Gamberro Rosso įvertinimu – trimis taurėmis (Tre Bicchieri). Nenuostabu, kad šis vynas laimėjo geriausio titulą ir 2019 m. Lietuvos Vyno Čempionate.

Azienda Agricola Andreola di Stefano Pola

Azienda Agricola Andreola di Stefano Pola

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti