1–5 iš 5
Pjemonto apeliacija įkurta šalia garsiojo Barolo ir Barbaresco regionų. Tai vieta, kur ‘Barbera’ veislė atskleidžia savo elegantiškiausią, labiausiai subalansuotą pavidalą – derinant sodrų vaisiškumą, gaivą ir subtilią struktūrą.
Apeliacija buvo įkurta 1970 metais ir apima vynuogynus aplink Albo miestą bei dalį Langės kalvų. Ši vietovė pasižymi idealiu mikroklimatu: šiltos dienos ir vėsūs vakarai leidžia uogoms lėtai bręsti, išlaikant ryškią rūgštį – vieną iš ‘Barbera’ išskirtinių bruožų.
Dirvožemiai čia įvairūs – nuo kalkingo molio iki smėlio ir marlės, suteikiančių vynui tiek apimties, tiek elegancijos. Dėl šio terroir Barbera d’Alba vynai pasižymi didesne koncentracija ir gilumu, palyginti su lengvesnio stiliaus Barbera d’Asti.
Aromate dominuoja prinokusios vyšnios, slyvos, juodieji serbentai, lydimi subtilių prieskonių ir švelnaus ąžuolo užuominų. Skonyje – švelnūs taninai, gaivi rūgštis ir šilkinė tekstūra, vedanti į ilgą, vaisišką poskonį.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Vyndariai dažnai renkasi trumpą brandinimą prancūziško arba slavoniško ąžuolo statinėse, kad išsaugotų natūralų ‘Barbera’ vaisiškumą. Kai kurie gamintojai kuria ambicingesnius vynus – ilgiau brandintus, gilesnius ir struktūriškesnius, tačiau išlaikančius veislės energiją bei gyvumą.
Šiandien Barbera d’Alba laikoma vienu geriausių raudonojo vyno pasirinkimų iš Pjemonto kasdieniam ar gurmaniškam stalui – kupinu charakterio, bet lengvai derančiu prie daugelio patiekalų.