Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje

Chassagne-Montrachet AOC

1–55

Chassagne-Montrachet AOC – viena garsiausių Côte de Beaune apeliacijų pietinėje Burgundijos dalyje, dalijanti prestižą su kaimyniniu Puligny-Montrachet. Čia gimsta išskirtiniai baltieji vynai iš ‘Chardonnay’, garsėjantys minerališku tikslumu, struktūra ir elegancija, taip pat subtilūs, šilkiniai raudonieji iš ‘Pinot Noir’.

Vyndarystė Chassagne-Montrachet regione minima dar viduramžiais, kai vienuoliai iš Cîteaux abatijos čia sodino pirmuosius vynmedžius. 1879 m. prie Chassagne pavadinimo buvo pridėtas garsusis „Montrachet“ – siekiant pabrėžti vietovės dalijimąsi su viena iš prestižiškiausių pasaulio Grand Cru zonų.

Šiandien apeliacija apima daugiau nei 300 ha vynuogynų, tarp kurių – trys Grand Cru (Le Montrachet, Bâtard-Montrachet, Criots-Bâtard-Montrachet) ir 50 Premier Cru sklypų.

Chassagne-Montrachet vynuogynai driekiasi kalvų šlaituose 220–340 m aukštyje, ant kalkingo molio, mergelio ir akmeningo dirvožemio, kuris suteikia vynams išskirtinį mineralinį stuburą. Klimatas – kontinentinis, su šiek tiek šiltesnėmis temperatūromis nei kaimyniniame Puligny, todėl vynai būna šiek tiek turtingesni ir platesni burnoje.

Vyno stilius

  • Baltieji Chassagne-Montrachet – koncentruoti, turintys gylio, tačiau išlaikantys eleganciją. Aromate vyrauja citrinų žievelės, balti vaisiai, sviestas, medus, migdolai ir akmeninis minerališkumas. Su amžiumi atsiskleidžia subtilūs medaus, riešutų ir skrudinto ąžuolo niuansai.
  • Raudonieji vynai – švelnūs, subtilūs, kupini raudonųjų vyšnių, žibuoklių, prieskonių ir žemės tonų. Nors mažiau žinomi nei baltieji, jie pasižymi išraiškingu ‘Pinot Noir’ charakteriu ir švelnia tekstūra.
Skaityti daugiau
Filtrai
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Chassagne-Montrachet AOC
    • Chardonnay - 100%
    • Minerališkas, gaivus baltasis
  • 0,75 L 13,5%
131,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Chassagne-Montrachet AOC
    • Chardonnay - 100%
  • 0,75 L 12,5%
137,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Chassagne-Montrachet AOC
    • Chardonnay - 100%
  • 0,75 L 13,5%
168,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Chassagne-Montrachet AOC
    • Chardonnay - 100%
  • 0,75 L 13,5%
175,00
  • Prancūzija Prancūzija
  • Burgundija/Chassagne-Montrachet AOC
    • Chardonnay - 100%
  • 0,75 L 13%
156,00

Vyndarystė ir brandinimas

Vynai fermentuojami su natūraliomis mielėmis, brandinami prancūziško ąžuolo statinėse 12–18 mėnesių, iš kurių 20–30 % – naujos. Toks balansas išlaiko vaisių grynumą ir leidžia išsiskleisti terroir balsui.

Skonis ir derinimas

Chassagne-Montrachet puikiai dera prie jūros gėrybių, omaro, šukučių, baltos mėsos, paukštienos su kreminiais padažais ar brandintų sūrių. Idealus patiekimo temperatūros intervalas – 11–13 °C baltajam ir 15–16 °C raudonajam.