1–15 iš 15
Regionas įsikūręs Sicilijos šiaurės rytuose, ant aktyvaus Etnos ugnikalnio šlaitų. Tai vieta, kur vynmedžiai auga ant lavos ir pelenų dirvožemio, o vynai pasižymi įtampa, energija ir minerališku preciziškumu – tarsi pačios ugnikalnio prigimties atspindys taurėje.
Apeliacija įkurta 1968 m., todėl yra viena seniausių Sicilijoje. Šiandien ji apima daugiau nei 30 miestelių aplink Etną – nuo Randazzo ir Castiglione di Sicilia šiaurėje iki Milo ir Zafferana Etnea pietryčiuose. Vynuogynai čia įsikūrę net 500–1000 metrų aukštyje virš jūros lygio – tai aukščiausiai esantys vynuogynai visoje Viduržemio jūros zonoje.
Klimatas unikalus: kalninis, bet veikiamas jūros vėjų. Dienos šiltos, o naktys vėsios – šis temperatūrų kontrastas leidžia uogoms išlaikyti ryškią rūgštį ir aromatinį švarumą. Dirvožemiai – bazaltiniai, vulkaninės kilmės, kupini mineralų, geležies ir mikroelementų, suteikiančių vynams išskirtinį gyvumo pojūtį.
Pagrindinės vynuogės: ‘Nerello Mascalese’ (mažiausiai 80 % mišinio) ir ‘Nerello Cappuccio’.
Aromate dominuoja raudonos uogos, vyšnios, avietės, džiovintos gėlės, žolelės, pelenų, dūmo ir prieskonių natos. Skonyje – vidutinio kūno, su tvirtais, bet šilkiniais taninais, gaivia rūgštimi ir ilgai išliekančiu, sūrios mineralikos poskoniu.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Dalis vyndarių brandina vynus didelėse slavoniško ąžuolo statinėse arba cemento talpose, siekdami išsaugoti autentišką terroir charakterį. Geriausi Etna Rosso gali bręsti 10–15 metų, įgydami Burgundiško rafinuotumo.
Šiandien Etna Rosso DOC laikoma Sicilijos vyno atgimimo simboliu – regionu, kuriame susilieja gamtos jėga, tradicija ir šiuolaikinė precizika. Tai vynai, kurie jungia pietietišką šilumą su kalnų griežtumu ir išlieka vieni autentiškiausių Italijoje.