1–7 iš 7
Viena mažiausių, bet prestižiškiausių Bordo apeliacijų, esanti dešiniajame Žirondos krante. Nors jos istorija kukli ir neparemta didžiųjų châteaux hierarchijomis, šiandien Pomerol laikomas vienu didžiausių Prancūzijos vyno pasaulio brangakmenių. Čia vyrauja unikalus derinys: ramūs, beveik kaimiški kraštovaizdžiai, šimtmečius menančios mažos vyninės ir terroir, kurio savybės lėmė, kad Pomerolio vynai tapo vienais geidžiamiausių kolekcininkų pasaulyje.
Šio regiono esmę formuoja mėlynasis molis (smektitas) – itin retas dirvožemio tipas, kuris išlaiko drėgmę net karštais metais ir suteikia ‘Merlot’ vynuogei nepaprastą minkštumą, koncentraciją ir gylį. Viršutinis sluoksnis dažnai sudarytas iš smėlio, žvirgždo ir geležies oksidų, vadinamų crasse de fer. Ši minerališka kombinacija sukuria struktūriškus, bet aksominius vynus, kuriuose jėga niekada neužgožia elegancijos.
Pomerol klimatas švelnus, jūrinis, tačiau mažiau lietingas nei kitose Bordo dalyse. Tai leidžia uogoms nokti tolygiai, neprarandant rūgšties, o derlius paprastai būna labiau koncentruotas ir mažesnis nei kituose regionuose. Vynuogynai čia maži, dažnai šeimų valdomi, o gamyba ribota – tai dar labiau sustiprina Pomerolio reputaciją kaip įspūdingai kokybiškų, bet retų vynų krašto.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Pomerolio vynų stilių daugiausia lemia ‘Merlot’, kuri sudaro absoliučią daugumą apeliacijos sodinių. Vynai pasižymi tamsių uogų ir slyvų aromatais, šilkiniais taninais, tiršta, aksomine tekstūra ir ilgai išliekančiu poskoniu. Brandindami jie įgauna trumų, žemės, grafito ir subtilaus medžio niuansų. Nedidelė ‘Cabernet Franc’ dalis suteikia aromatinio tikslumo, prieskoniškumo ir struktūros.
Nors Pomerol neturi įteisintos klasifikacijos, daugelis čia esančių ūkių – nuo mažų šeimos valdomų vyninių iki pasaulinių ikonų, tokių kaip Pétrus, Lafleur ar Le Pin – yra laikomi pačiais didžiausiais Bordo pasiekimais, kurių vertė kyla dėl nepakartojamo terroir ir ribotos pasiūlos.
Pomerol AOC – tai regionas, kuriame paprastumas slepia genialumą, o žemės balsas susilieja su vyndarių meistryste, sukurdamas vienus rafinuočiausių ir labiausiai geidžiamų raudonųjų vynų pasaulyje.