Raudonasis sausas
Vynas pagamintas iš šiam vyndariui priklausančio atskiro vynuogyno. Vynuogynai apsodinti 1964 m. ir 1999 m. moliu ir nuosėdomis gausiame dirvožemyje. Sąlyginai skurdus dirvožemis sukuria sąlygas gaminti išraiškingus bei kompleksiškus, ilgą brandos potencialą turinčius vynus.
Vynas 14 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse (25% naujo).
Kompleksiškame vyno aromate juntami apelsinų žievelės, sirpių trešnių, džiovintų gėlių bei rožių žiedlapių aromatai. Burnoje juntamas puikiai integruotas ąžuolas, gaivumo pojūtį suteikianti rūgštis bei nugludinti šilkiniai taninai.
Patiekti 14-16 °C temperatūros su veršienos, laukinės paukštienos (kurapkos, fazano) patiekalais.
Armand Heitz, įsikūręs Chassagne-Montrachet, į Burgundijos vyno sceną įžengė tik 2013 metais. Po dvejų metų eksperimentų, įtvirtindamas savo įgytas žinias studijuojant Šveicarijoje, jis perėmė istorinius šeimos vynuogynus, kurie ilgus metus buvo išnuomoti „Maison Drouhin“. Vynuogynus Armand perėmė palaipsniui, o kartu su ilgamečiu „Domaine Leflaive“ enologu Ludovic Pierrot išsikėlė tikslą kurti aromatingą ir ekspresyvų Burgundijos vyną, atskleidžiantį unikalų terroir pagal klasikinės vyndarystės tradicijas.
Pačiam Armand Heitz Burgundijos vyno idealas yra elitiniai „Domaine Leflaive“ ir „Domaine Ramonet“, kurių pramintu keliu jis ir eina. Vyndarys propaguoja draugišką gamtai biodinaminę vyndarystę, mažą derlingumą, nuosaikų ąžuolo statinių naudojimą (15–25 % naujo ąžuolo) ir terroir atskleidimą.
Vyno stilius
Armand Heitz vynas yra ekspresyvus, išskirtinio balanso, malonus tiek išleidus, tiek subrendęs, puikiai atskleidžiantis savo kilmės vynuogyną.
Prestižiniai vynuogynai
Vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, įsigyti dar nuo 1857 metų. Tarp jų išsiskiria:
Juos papildo ir mažiau garsūs, tačiau savitomis charakteristikomis pasižymintys Chassagne, Meursault ir Pommard vynuogynai.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vienas didžiausių Armand Heitz vyno privalumų – jo stilius leidžia mėgautis vynais dar jaunystėje. Jie yra puikiai subalansuoti ir skanūs iš karto, tačiau kartu turi potencialą sėkmingai bręsti ir tobulėti laikui bėgant.