Pastiprintas saldus
Nendrių sirupo, abrikosų, razinų aromatai; sodraus skonio, gaivaus poskonio vynas.
Tiekti 12-14 °C. Tinka prie desertų ar vietoje deserto.
Nurudavusi geltona spalva. Kaštonų, riešutų, gervuogių uogienės aromatas. Saldus ir gaivus, kompleksiškas skonis.
Įvairios ligos užpuolusios Madeiros salą 19 a. pradžioje beveik išnaikino vynuogynus, o vietoj jų buvo nuspręsta pasodinti grūdines kultūras, bet ne vynuogynus. Dabar Madeiroje išlikę tik 8 vyno gamintojai, kurie savo produkciją gali oficialiai eksportuoti į užsienį. Madeiros vynas tapo nykstančiu vynu. Madeira yra ilgaamžis vynas, kuris yra tinkamas ilgam išlaikymui. Jis dera su maistu, o jo saldumas derinasi su rūgštimi. Atkimšus butelį jį galima laikyti iki trijų mėnesių. www.vinhosbarbeito.com