Vilnius

Klaipėda

  • Wine Enthusiast

    92 / 100

  • EKO
Bott-Geyl Paul-Edouard Extra-Brut Cremant d'Alsace AOC

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Bott-Geyl Paul-Edouard Extra-Brut Cremant d'Alsace AOC

32,00

Aprašymas

Ekspresyvus Crémant d’Alsace, puikiai perteikiantis šio regiono eleganciją ir brandinimo tradicijas, Domaine Bott-Geyl Paul-Édouard Extra Brut yra putojantis perlas iš labai gerbiamos Elzaso vyndarių šeimos.

Ši cuvée pasižymi ryškia šiaudų geltonumo spalva, o ją pagyvina smulkūs ir ilgai išliekantys burbuliukai, liudijantys apie ilgą brandinimą su mielėmis. Aromate juntamas harmoningas citrusinių vaisių, baltųjų vaisių, žalių obuolių ir subtilių gėlių natų derinys, kurį papildo mielių, sviestinių bandelių ir medaus užuominos, suteikiančios vynui kompleksiškumo.

Skonyje vynas yra gyvas, minerališkas ir elegantiškai sausas, išlaikantis traškią gaivą ir sausą poskonį. Jo subalansuota struktūra atskleidžia ‘Pinot Blanc’ švelnumą, ‘Chardonnay’ minerališkumą ir ‘Pinot Noir’ subtilų kūną.

Vyndarystė atliekama tradiciniu metodu: ‘Pinot Blanc’, ‘Chardonnay’ ir ‘Pinot Noir’ vynuogės skinamos rankomis, pirminė fermentacija vyksta plieno talpose su natūraliomis mielėmis, o antrinė – butelyje.

Vynas 24 mėnesius brandinamas su mielių nuosėdomis, kad išsivystytų sluoksniuota tekstūra ir rafinuotumas. Minimalus dozažas padeda išlaikyti švarų, elegantišką stilių.

Patiekimas

Tiekti 8 °C tulpės formos taurėse kaip aperityvą ar su austrėmis, jūros gėrybių patiekalais bei švelniais žuvies patiekalais.

Vertinimas

92 / 100

Wine Enthusiast

Subtle notes of dried lemon peel on this wine's nose hint at pithy depth. The bone-dry palate shows lovely concentration and exactly that citrus pithiness that was suggested on the nose. Fine, creamy bubbles add a sense of ease to this wine that is elegant, vivid and mouthwatering.

Apie gamintoją

Nuo 1993 metų vyndarys Jeanas Christophe Bott-Geylas, kurio protėviai 1795 metais užveisė pirmuosius vynuogynus, stojo prie Domaine Bott-Geyl vairo ir aiškiai įtvirtino savo stilių Beblenhaime. Šiek tiek vyresnis nei dvidešimties, pasimokęs Naujajame pasaulyje ir Burgundijoje bei turėdamas didelę savo mokytojo Leonardo Humbrechto įtaką bei aistrą teroir išraiškingumui vynuose, vyno gamybą jis pradėjo vykdyti pagal organinius ir biodinaminius principus, o tai patvirtinančius sertifikatus gavo 2000-aisiais. J. Ch. Bott-Geylas yra gamintojas, kuris dėl savo išskirtinio vyno greitai tapo atpažįstamas ir pateko tarp kylančių Elzaso vyndarių. Jis stengiasi rasti balansą tarp regione vyraujančių tendencijų – gėrimuose didėjančio cukraus kiekio, išpūstos skonių koncentracijos – ir natūralumo, kuriame saugoma terroir išraiška, švarumas ir vaisiškas grynumas. Šiuo metu Bott - Geyl valdas sudaro 15 hektarų vynuogynų. Jie suskirstyti į 80 sklypų septyniose komunose. Apie 5 hektarai turi Grand Cru kategoriją šešiose skirtingose regiono vietose.

Domaine Bott - Geyl

Domaine Bott - Geyl

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti