Raudonųjų svogūnų čatnis.
Raudonieji svogūnai yra švelnesni ir saldesni už baltuosius pusbrolius. Svogūnų džemas lėtai verdamas su balzaminiu actu, trauktine ir Cartwright & Butler prieskonių mišiniu, kad gautųsi sodraus skonio čatnis.
Jis ypatingai dera su aštriu čederiu ar kreminiu ožkų sūriais. Į jautienos padažą įmaišius nedidelį kiekį čatnio - bus tikras atradimas.
Sudedamosios dalys: raudonieji svogūnai (48 %), cukrus, baltojo vyno actas (sudėtyje yra sulfitų), druska, vanduo.
Sudėtyje gali būti kviečių, kiaušinių, riešutų, garstyčių, pieno ar jų produktų.
Energinė vertė (100g): 832 kJ / 196 kcal, riebalai 0,1 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g, angliavandeniai 50,6 g, iš kurių cukrų 49,3 g, baltymai 0,7 g, skaidulos 0,8 g, druska 0,1 g.
Atidarius laikyti šaldytuve, suvartoti per 28 dienas.
Cartwright & Butler – tai daugiau nei šimtmetį gyvuojantis šeimos verslas iš Jorkšyro, garsėjantis rankų darbo sausainiais, pyragais, džemais ir kitais saldumynais. Nuo mažos kepyklėlės 1900-aisiais iki prabangios dovanų ir gurmaniškų skanėstų kolekcijos šiandien – viskas paremta tuo pačiu principu: tikras skonis, kokybė ir nostalgija senajai britų konditerijos kultūrai. Šiandien „C & B“ produkcijos galite rasti tokiose parduotuvėse, kaip „Harrods“, „John Lewis“, „Selfridges“, o nuo šiol – ir „Vyno klube“!