Rožinis sausas
Retas rožinis vynas iš Bordo – „Château Le Puy Rose-Marie“ stebina išraiškingu raudonųjų uogų aromatu. Jo ypatinga gamyba ir maža išeiga, pasiekiama Saignée metodu, suteikia jam išskirtinių savybių.
Šio vyno aromate dominuoja paprikų, džiovintų spanguolių, žemuogių uogienės ir greipfrutų akcentai. Skonis pasižymi vidutine rūgštimi, juntamas kartumas, persipynęs su saldžiu raudonuoju apelsinu. Vynas svarus, su natūralumo ir mielių įtaka. Poskonis išlieka ilgai,
„Château Le Puy Rose-Marie“ vynas daromas iš ‘Merlot‘ vynuogių, kurių vynmedžiai auga raudono molio, dumblo ir kalkakmenio dirvožemyje, esančiame 110 metrų virš jūros lygio. Šie 50 metų senumo vynmedžiai puoselėjami nenaudojant cheminių trąšų, herbicidų ir insekticidų, taikant biodinamines priemones.
Rožinio vyno gamybai naudojamos pirmosios iš preso išbėgusios vynuogių sultys. Vėliau šios sultys fermentuojamos ir brandinamos 6–10 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse. Prieš išpilstant į butelius, vynas nėra filtruojamas ar skaidrinamas, taip išsaugant jo natūralumą ir autentiškumą.
Tiekti 10- 12°C prie ėrienos maltinukų, paukštienos, daržovių salotų su kumpiu, minkštų sūrių.
Château le Puy – istorinė vyninė iš Bordo dešiniojo kranto, įsikūrusi aukščiausioje Côtes de Bordeaux apeliacijos dalyje, netoli Pomerol ir Saint-Émilion. Čia dominuoja ‘Merlot’ vynuogė, kuri kartu su unikaliu terroir sukuria išskirtinį vyno stilių. Vyninė nuo 1610 metų priklauso Amoreau šeimai, valdžiančiai 50 ha vynuogynų ir 60 ha pievų bei miškų, kad būtų išlaikyta natūrali ekosistema. Per visą istoriją čia nebuvo naudota cheminių trąšų ar pesticidų, o sulfitai naudojami minimaliai arba visai nenaudojami, išsaugant natūralų vynuogių charakterį.
Bordo vyno ekspertė Jane Anson po unikalios Cuvée Emilien degustacijos – nuo 1917 iki 2016 metų derlių – teigė, kad „tai neabejotinai viena iš Bordo vyninių, kuriai skiriama per mažai dėmesio“. Dar vienas garsus jų vynas, Retour des Îles, brandinimo metu leidžiasi į kelionę burlaiviu per Atlantą, aplankydamas Lisaboną, Braziliją, Karibus, Azorus, Didžiąją Britaniją, Amsterdamą, Kopenhagą ir grįždamas į Bretanės Duarnenės uostą.
Vyno stilius
Château le Puy vynai garsėja natūralumu, tyrumu ir puikiu gebėjimu bręsti. Tai elegantiški, harmoningai subalansuoti vynai, kuriuose atsiskleidžia autentiška Bordo terroir dvasia.
Prestižiniai vynuogynai
Vynuogynai įsikūrę kalkakmenio ir molio dirvožemyje, o biodinaminė priežiūra ir natūralūs metodai leidžia pasiekti maksimalų terroir išraiškingumą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Fermentacija vyksta su natūraliomis mielėmis, be cheminių priedų. Brandinimas atliekamas didelėse ąžuolo statinėse, išlaikant šviežumą ir struktūrą.