Vilnius

Klaipėda

  • EKO
Chateau Le Puy Rose-Marie 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Rožinis sausas

Chateau Le Puy Rose-Marie 2023

70,00

Aprašymas

Retas rožinis vynas iš Bordo„Château Le Puy Rose-Marie“ stebina išraiškingu raudonųjų uogų aromatu. Jo ypatinga gamyba ir maža išeiga, pasiekiama Saignée metodu, suteikia jam išskirtinių savybių.

Šio vyno aromate dominuoja paprikų, džiovintų spanguolių, žemuogių uogienės ir greipfrutų akcentai. Skonis pasižymi vidutine rūgštimi, juntamas kartumas, persipynęs su saldžiu raudonuoju apelsinu. Vynas svarus, su natūralumo ir mielių įtaka. Poskonis išlieka ilgai,

„Château Le Puy Rose-Marie“ vynas daromas iš ‘Merlot‘ vynuogių, kurių vynmedžiai auga raudono molio, dumblo ir kalkakmenio dirvožemyje, esančiame 110 metrų virš jūros lygio. Šie 50 metų senumo vynmedžiai puoselėjami nenaudojant cheminių trąšų, herbicidų ir insekticidų, taikant biodinamines priemones.

Rožinio vyno gamybai naudojamos pirmosios iš preso išbėgusios vynuogių sultys. Vėliau šios sultys fermentuojamos ir brandinamos 6–10 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse. Prieš išpilstant į butelius, vynas nėra filtruojamas ar skaidrinamas, taip išsaugant jo natūralumą ir autentiškumą.

Patiekimas

Tiekti 10- 12°C  prie ėrienos maltinukų, paukštienos, daržovių salotų su kumpiu, minkštų sūrių.

Apie gamintoją

Château le Puy – istorinė vyninė iš Bordo dešiniojo kranto, įsikūrusi aukščiausioje Côtes de Bordeaux apeliacijos dalyje, netoli Pomerol ir Saint-Émilion. Čia dominuoja ‘Merlot’ vynuogė, kuri kartu su unikaliu terroir sukuria išskirtinį vyno stilių. Vyninė nuo 1610 metų priklauso Amoreau šeimai, valdžiančiai 50 ha vynuogynų ir 60 ha pievų bei miškų, kad būtų išlaikyta natūrali ekosistema. Per visą istoriją čia nebuvo naudota cheminių trąšų ar pesticidų, o sulfitai naudojami minimaliai arba visai nenaudojami, išsaugant natūralų vynuogių charakterį.

Bordo vyno ekspertė Jane Anson po unikalios Cuvée Emilien degustacijos – nuo 1917 iki 2016 metų derlių – teigė, kad „tai neabejotinai viena iš Bordo vyninių, kuriai skiriama per mažai dėmesio“. Dar vienas garsus jų vynas, Retour des Îles, brandinimo metu leidžiasi į kelionę burlaiviu per Atlantą, aplankydamas Lisaboną, Braziliją, Karibus, Azorus, Didžiąją Britaniją, Amsterdamą, Kopenhagą ir grįždamas į Bretanės Duarnenės uostą.

Vyno stilius

Château le Puy vynai garsėja natūralumu, tyrumu ir puikiu gebėjimu bręsti. Tai elegantiški, harmoningai subalansuoti vynai, kuriuose atsiskleidžia autentiška Bordo terroir dvasia.

  • Raudonasis vynas – daugiausia iš ‘Merlot’, papildomas ‘Cabernet Sauvignon’ ir ‘Cabernet Franc’. Aromatuose dominuoja vyšnios, slyvos, prieskoniai, subtilios gėlių ir žolelių natos. Skonis rafinuotas, su minkštais taninais ir ilgu poskoniu.
  • Specialūs cuvée – tokie kaip Retour des Îles, įgaunantys unikalių jūrinio brandinimo niuansų.

Prestižiniai vynuogynai

Vynuogynai įsikūrę kalkakmenio ir molio dirvožemyje, o biodinaminė priežiūra ir natūralūs metodai leidžia pasiekti maksimalų terroir išraiškingumą.

  • Côtes de Bordeaux aukštumos – suteikia vynams minerališkumo, struktūros ir ilgaamžiškumo.
  • Istoriniai ‘Merlot’ plotai – iki 100 metų amžiaus vynmedžiai, perteikiantys gylį ir kompleksiškumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Fermentacija vyksta su natūraliomis mielėmis, be cheminių priedų. Brandinimas atliekamas didelėse ąžuolo statinėse, išlaikant šviežumą ir struktūrą.

  • Bazinis cuvée – puikiai geriamas jaunas, bet gali bręsti 10–20 metų.
  • Specialūs leidimai – tokie kaip Retour des Îles, bręsta dar ilgiau, įgaudami unikalių brandos niuansų.

Château  Le Puy

Château Le Puy

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti