Raudonasis sausas
Jei ieškote reto ir išskirtinio Sen Emilijono (Saint-Émilion), kuris įkūnija tiek paveldą, tiek kruopštų vyno gamybos meną, „Château Les Grandes Murailles“ yra būtinas jūsų kolekcijai. Dėl ribotos gamybos ir savo kilmės jis yra tikras žinovų džiaugsmas ir gera investicija bet kuriam vyno entuziastui.
Šis elegantiškas Sen Emilijono vynas vilioja aromatų puokšte, kurioje tabako natos grakščiai persipina su gėlių užuominomis ir gyvais raudonųjų vaisių kvapais. Skonis puikiai subalansuotas, jį kuria šilkiniai, tvirti taninai, suteikiantys gylio ir subtilumo. Malonus vaisių traškumas geriausiai atsiskleidžia poskonyje.
„Château Les Grandes Murailles“ vynuogynas užima tikslų 1,46 hektaro sklypą, įsitaisiusį Sen Emilijono širdyje. Jis puikiai auga molingame kalkakmenio dirvožemyje, būdingame šiai prestižinei apeliacijai. Vynmedžiai kruopščiai prižiūrimi, gerbiant natūralią gamtos pusiausvyrą ir taikant tvarias ūkininkavimo praktikas.
Vynas 16–18 mėnesių brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių 50 % yra naujos, 30 % – vieną kartą naudotos statinės ir 20 % – amforos.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie raudonos mėsos (jautienos kepsnio) ir žvėrienos troškinių.
„Château Les Grandes Murailles“ valdė Sophie Fourcade. S. Fourcade'as taip pat vadovauja dar dviem dešiniojo kranto ūkiams: Chateau Clos St. Martin ir Cote de Baleau. 2013 m. kovą, Cuvelier šeima, Château Clos Fourtet savininkai, vadovaujami Matthieu Cuvelier, įsigijo mažą 2 ha Château Les Grandes Murailles ūkį su vynuogynais, kurie apsodinti 100% Merlot. Vynmedžiai sodinami iki 7500 vynmedžių viename ha, apeliacijai būdinguose molinguose-kalkakmeniniuose dirvožemiuose. Vynmedžiai auginami laikantis natūralios pusiausvyros ir tvarios žemdirbystės. Jaunam St. Emilion vynuogynui dabar jau daugiau nei 20 metų. Nedidelis 2 hektarų smelėto ir molinio dirvožemio ūkis yra apsodintas išskirtinai Merlot vynuogėmis. Jauniausiems vynmedžiams, kurių uogas naudoja šiam vynui, amžius yra ne mažesnis nei 20 metų. Dėl sąlyginai nedidelio ploto, visos vynuogės nurenkamos tą pačią dieną- tokiu būdu gamintojas gali laukti tobulos vynuogių kondicijos ir išvengti netikėtų nepalankių orų.