Rafinuotas, brandus ir subalansuoto charakterio vieno ūkio (single domaine) armanjakas, atspindintis Bas-Armagnac regiono eleganciją bei Darroze šeimos meistrystę. Šis leidimas – „Domaine de Rieston“ ūkio distiliatas, distiliuotas 1996 metais ir brandintas beveik tris dešimtmečius ąžuolo statinėse, kol pasiekė išskirtinį vaisiškumo, ąžuolo brandos ir subtilaus prieskonių balanso derinį.
„Domaine de Rieston“ ūkis įsikūręs Bas-Armagnac širdyje – teritorijoje, garsėjančioje „sables fauves“ tipo dirvožemiu. Šis dirvožemis suteikia armanjakams minerališkumo, lengvumo ir švaraus aromato. Vietinės vynuogių veislės (ypač Baco ir Ugni Blanc) sukuria distiliatus, pasižyminčius subtiliu vaisiškumu, ilgu poskoniu ir išraiškingu terroir charakteriu.
Taurėje sklinda džiovintų vaisių, apelsinų žievelių, medaus ir vanilės natos, papildytos švelnaus ąžuolo, tabako, karamelės ir lengvų prieskonių tonais. Tai šiltas, elegantiškas ir harmoningas aromatas, išlaikantis tiek brandos gylį, tiek gaivos pojūtį.
Burnoje – turtingas, švelnus ir subalansuotas, su figų, džiovintų slyvų, vanilės, medaus, karamelės ir šokolado niuansais. Viduryje išryškėja ąžuolo struktūra, prieskonių subtilumas ir saldumo bei taninų pusiausvyra. Tekstūra – šilkinė, šiek tiek aliejiška, poskonis – ilgas, šiltas, šiek tiek dūminis, su tabako ir džiovintų vaisių atspalviais.
Tai klasikinis, rafinuotas ir harmoningas Bas-Armagnac stiliaus armanjakas, jungiantis Darroze šeimos preciziką su Domaine de Rieston terroir išraiška. „Domaine de Rieston 1996“ – subrendęs, bet gyvas distiliatas, skirtas lėtam, apmąstymų kupinam degustavimui, kai norisi pajusti tikrą laiko, vietos ir meistrystės sintezę.